Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Op een met zo'n 1000 toeschouwers gevuld sportpark De Bijlen begon de kampioenswedstrijd tussen Alphia en Aarlanderveen nog met een regenbuitje. Het moest dit weekend een memorabele dag gaan worden, historici waren afgelopen week in de boeken gedoken en kwamen tot de conclusie dat Chris van Oostrom 29 jaar geleden (1993) de laatste trainer was geweest die kampioen werd met Alphia. Nadat het sfeerteam het vuurwerk afstak toen de spelers het veld op kwamen werd het droog en kwam de zon door. Met een kleine vertraging werd er om 14:35 uur deze kampioenswedstrijd afgetrapt.

Alphia begon furieus aan de wedstrijd. In de eerste minuut leken de Alphianen al op voorsprong te komen. De spelers en supporters achter het doel (gezegd met een oranjebril op) beweerde dat de bal over de lijn geweest was, echter de grensrechter hield zijn vlag naar beneden en de scheidsrechter kon het vanaf zijn positie op het veld niet zien. Het bleef dus 0-0. Alphia behield het betere van het spel deze eerste helft. Toch was het Aarlanderveen dat de eerste echte goede kans kreeg. Met een goede aanval over de as van het veld kreeg Killian Bouwhuis de kans om de score te openen. Echter tikte doelman Boas Vet de inzet van Bouwhuis knap uit het doel. In de 22e minuut werd de ban gebroken door de Alphianen. Door een mooie aanval over de rechterkant was het uiteindelijk Donovan Olivieira die de 1-0 binnen kopte. Dezelfde Olivieira was het die vlak voor de rust voor een golf van explosie op sportpark De Bijlen zorgde door opnieuw met zijn hoofd de 2-0 tegen de touwen te koppen. Alphia ging met een ruime en verdiende 2-0 voorsprong naar de kleedkamer en om het veld werd er al een klein feestje gevierd.

Aan het begin van de tweede helft probeerde Aarlanderveen er nog een beetje een wedstrijd van te maken. In de 55e minuut kwam Aarlanderveen terug in de wedstrijd. Oud Alphiaan Killian Bouwhuis zorgde met een omhaal voor de 2-1 en de spanning kwam terug. Alphia moest in deze fase opletten dat het niet tegen de gelijkmaker zou aanlopen. In de 69e minuut kwam Aarlanderveen dicht in de buurt, maar het aluminium redde de Alphianen. Uit de daaruit volgende counter van Alphia was het Jaouad el Yaacoubi die vanaf links naar binnenkwam en de bal op de kruising boven de Aarlanderveen doelman schoot. Hierna was het verzet van Aarlanderveen wel gebroken al moesten de Alphianen nog wel goed opletten op de gevaarlijke uitvallen. Uiteindelijk besliste de Alphianen in de 89e minuut de wedstrijd. Een heerlijke steekbal van Marwan Fennich (ala Berghuis) werd goed ingeschat door Jaouad el Yaacoubi, hij was net iets eerder bij de bal en omspeelde de Aarlanderveen doelman en schoof de bal in het lege doel (3-1). Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld. De goed leidende scheidsrechter Pekaar besloot dat het na 1 minuut extra tijd, tijd was en het feest op het veld kon aanvangen.

Er ontstond een groot feest op en langs het veld en na de bloemen en medailles kreeg aanvoerder Daniel Buijnink uit handen van Chris van Oostrom de kampioensschaal uitgereikt. Het bleef daarna nog lang onrustig op de Bijlen.

Een samenvatting van de wedstrijd en meer foto's volgen later via Facebook.

Hieornder de interviews van Marcel Vondeling, Daniel Buijnink, Jaouad el Yacoubi, Marwan Fennich, Bas Hazenbroek, Edwin Hengstmengel en oud trainer Angelo Leverock.