Oegstgeesterweg 2 B
2334BZ
LEIDEN
tel. 071-5154725

Precies een maand geleden troffen beide teams elkaar ook al. Toen waren de Alphianen op een doordeweekse avond veel te sterk voor Lugdunum (6-1). Op een heerlijk zonnig sportpark Kikkerpolder begon beide teams weer op 0-0 en moesten de 22 spelers een kwartiertje langer wachten voordat ze mochten aftrappen. Bij beide teams stonden niet de eerste doelmannen onder de lat. Bij Alphia verving de jeugdige Perry van Cassel Boas Vet onder de lat en Lugdunum had een meer ervaren keeper uit het Veteranenteam uit de hoge hoed getoverd.

De Alphianen begonnen weer goed aan de wedstrijd. Met een hoog baltempo werd Lugdunum gelijk naar achteren gedrukt. Deze inzet werd in de 13e minuut beloond voor de Alphianen. Jaouad el Yaacoubi sneed vanaf links goed naar binnen en schoot de bal onhoudbaar in de verre hoek (0-1). Na dit doelpunt bleef Alphia een veldoverwicht houden en was het wachten op de 0-2. Met vier goede kansen hadden de Alphianen daar ook zeker recht op, maar het tweede doelpunt viel niet meer in de eerste helft.

De tweede helft begon Alphia niet goed. Lugdunum kwam wat beter in het spel en kwam een paar keer gevaarlijk voor het doel van Alphia. Na een uur spelen kwam Alphia goed weg. Een mooi schot van Lugdnum spatte op de lat boven Perry van Cassel uiteen. In de 68e minuut komen de gastheren dan toch op 1-1. Het leek erop dat de Alphianen dit doelpunt nodig hadden, want het spel zoals het in de eerste helft werd gespeeld kwam opeens weer terug. Je zag dat het conditioneel bij Lugdunum op ging raken en in de slotfase besliste Alphia dan ook deze wedstrijd. In de 79e minuut zorgde Jake van Rijn met een bekeken schot voor de 1-2 en vijf minuten voor tijd gooide Floris Buijnink de wedstrijd helemaal in het slot door de 1-3 te scoren.

De punten zijn meegegaan in de tas naar Alphen en het mooie van dit weekend was ook nog dat de Alphianen naar de tweede plek in de derde klasse A zijn gegaan na een nederlaag van CVC Reeuwijk tegen Aarlanderveen (0-2). Volgende week staat er daardoor een echte topper op het programma. Op sportpark De Bijlen zullen de nummers 1 en 2 elkaar gaan ontmoeten. Dat beloofd dus een mooie wedstrijd te gaan worden en hopelijk kunnen de Alphianen het gat met Oudewater dan verkleinen. Alphia - Oudewater zal zaterdag 9 april om 14:30 uur worden afgetrapt.

Hieronder het interview met Marcel Vondeling bij Studio Alphen.