Alphia houdt 2e plaats steviger in handen

Dr Schaepmanlaan 2
2211AV
NOORDWIJKERHOUT
tel. 0252-373533

Met de bloemencorso in de Bollenstreek dit weekend moest Alphia afreizen naar Noordwijkerhout. Het was een drukte van belang op de wegen richting het strand, maar omdat iedereen daar rekening mee gouden had kon de wedstrijd bij VVSB gewoon om 14:30 uur beginnen. Voor Alphia betekent dit altijd een lastige wedstrijd bij VVSB en met in het achterhoofd dat de concurrentie in de nek hijgen moest er dus gewonnen worden. Daar kwam voor de Alphianen nog eens bij dat Vincent Hoogervorst en Daniel Buijnink geblesseerd waren, maar hun plekken werden in het team goed opgevuld.

Beide teams begonnen goed aan de wedstrijd en er ontstond een gelijk opgaande wedstrijd. Beide teams deden deze eerste helft niet voor elkaar onder en zorgde voor een vermakelijk wedstrijd op het hoofdveld bij VVSB. Het waren de Alphianen die uiteindleijk op voorsprong kwamen in deze wedstrijd. Justin Flippo stond in de 29e minuut na een goed opgezette aanval op de juiste plek en kon zo de 0-1 binnentikken. De spanning bleef maar echt veel kansen kregen beide teams niet meer in deze eerste helft en zo zochten na 45 minuten spelen de Alphianen met een 0-1 stand de kleedkamer op.

De tweede helft waren het de gastheren die sterk uit de kleedkamer kwamen. VVSB ging op zoek naar de gelijkmaker en kregen een aantal goede kansen om de 1-1 op het scorebord te zetten. Gelukkig voor de Alphianen werden deze kansen niet verzilverd en bleef het 0-1. Na een goed uur spelen was het opnieuw Justin Flippo die de bank van Alphia liet opveren. Na opnieuw een goede aanval bleef de middenvelder koelbloedig en schoof zo de 0-2 binnen. Marwan Fennich was in de 70e minuut dicht bij de 0-3. Fennich krulde de bal onhoudbaar voor de VVSB doelman op de kruising. Niet veel later schoot Marwan Fennich de wedstrijd toch op slot. Met opnieuw een geplaatst schot verschalkte hij nu wel de VVSB doelman en zag zijn bal in de kruising belanden. Hierna had Alphia het geluk dat VVSB ook een bal op de lat zag belanden. Maar in de 82e minuut kregen de gastheren toch nog hun ere treffer (1-3). Hierna probeerde VVSB het nog wel om de wedstrijd spannend te maken. Alphia kwam niet echt meer in gevaar en de afstandsschoten van VVSB waren van dien aard dat Boas Vet niet meer in actie hoefde te komen. Jaouad el Yaacoubi en Jake van Rijn waren ook nog dicht bij een doelpunt, maar hadden deze middag het geluk niet.

Door deze mooie overwinning en het gelijkspel bij Tavv - CVC Reeuwijk, heeft Alphia de tweede plaats in de 3e klasse A nu steviger in handen. Volgende week spelen de Alphianen na twee uitwedstrijden weer thuis. Dan komt het onderaan bungelende Be BAir op bezoek op sportpark De Bijlen. De Waddinxveners wonnen dit weekend met 2-1 van rode lantaarndrager FC VVC. De wedstrijd tegen Be Fair zal om 14:30 uur worden afgetrapt.