Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Geen doelpunten bij de topper Alphia - Tavv

Geen doelpunten bij de topper Alphia - Tavv

Alphia 1

0 - 0

TAVV 1

Competitie

3e klasse A

Datum

10 mei 2022 20:00

Scheidsrechter

J. Achterberg

Accommodatie

Sportpark De Bijlen
Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

In het midweekse programma had de KNVB Alphia en Tavv aan elkaar gekoppeld. Er werd uitgekeken naar deze derby, zeker omdat de eerdere ontmoeting in een spectaculaire 3-3 was geëindigd. De hoop was dat de twee ploegen er deze avond ook weer een spektakel van zouden gaan maken. Bij het opkomen van de spelers zorgde de supporters al voor een mooie show. Toen alle rook was opgetrokken kon er op De Bijlen worden afgetrapt.

In de eerste helft was Alphia de betere ploeg. Achterin werd er niets weggegeven en voorin kreeg Alphia een aantal goede mogelijkheden om de score te openen. Daniel Buijnink was dicht bij de openingstreffer, maar zijn kopbal miste de kracht om het de Tavv doelman moeilijk te maken. Ook Jaouad el Yaacoubi en Marwan Fennich probeerde de Tavv doelman te verschalken, maar hun afstandsschoten waren deze avond niet zuiver genoeg. Zo gingen de spelers na 45 minuten spelen met een 0-0 stand naar de kleedkamer.

Na de pauze begon Alphia goed aan de tweede helft. Er was direct een grote kans, maar de scherpte om deze kans te verzilveren ontbrak. Tavv kwam deze tweede helft beter in hun spel. De bezoekers kregen een aantal goede mogelijkheden om een doelpunt te maken. Een kwartier voor tijd probeerde Tavv het eens met een afstandsschot, maar Boas Vet zorgde met een fantastische redding ervoor dat de 0-0 op het scorebord bleef staan. In het laatste kwartier was het voor Alphia tegenhouden en het ene punt over de eindstreep te trekken. Uiteindelijk lukte dat de oranjehemden ook en eindigde deze topper in 0-0.

Er werd deze avond verder geen schade opgelopen. Koploper FC Oudewater speelde met 2-2 gelijk bij Blauw Zwart, waardoor het gat twee punten blijft. CVC Reeuwijk ging op eigen veld met 6-3 onderuit tegen Sporting Leiden, waardoor de Reeuwijkers op 6 punten staan, net als Aarlanderveen dat met 4-0 bij Gouda won. Tavv blijft op vijf punten achterstand staan. Het beloven nog een aantal spannende weken te worden voor Alphia. Zaterdag gaan de Alphianen om 14:30 uur op bezoek bij Nieuwkoop. Traditiegetrouw zijn dit altijd leuke en spannende wedstrijden, waarbij het vooraf nooit te zeggen is wie nu de favoriet is. Kom zaterdag dan ook langs in Nieuwkoop. De Alphianen kunnen de steun zeker gebruiken.

Hieronder een samenvatting van de wedstrijd en de interviews met Marcel Vondeling en Marwan Fennich.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!