WADDINXVEEN
tel. 0182-615006

Zaterdag 20 november, locatie sportcomplex Be Fair Waddinxveen

Na een aantal pech weken, waar er steeds beter gevoetbald werd maar het geluk ons ontbrak, werd Alphia 8 vandaag beloond met de eerste (welverdiende) 3 punten van het seizoen.

De wedstrijd begon in de eerste helft nog wat zoekende, met vooral kansen voor Be Fair. De alphiaanse verdediging was echter scherp en hield de controle achterin. Toch kwamen er ook een paar grote kansen, maar onze topkeeper Roy Spierenburg hield zich staande en zorgde met een paar fraaie reddingen dat Alphia in de wedstrijd bleef.

Uiteraard gaf dit vertrouwen aan de rest van het team en dat resulteerde vervolgens in steeds beter combinatie spel van de kant van Alphia. Langzaam maar zeker wist Alphia de wedstrijd te kantelen.

De ruststand was 0-0.

Na een paar oppeppende woorden begon de tweede helft sterk van Alphia. Geconcentreerd en vechtend voor elkaar kwamen er steeds meer kansen voor de alphianen.

Na 10 minuten spelen in de tweede helft maakte Ewoud Poot de zoveelste rush vanaf linksback tot aan de 16 van de tegenstander, waarna hij een prima lage voorzet de 16 insneed en Emiel Blonk met een uitstekend schot de 0-1 binnenschoot.

Dit gaf de alphianen moed en nog geen 5 minuten later was daar weer Emiel Blonk, ditmaal met een heuse wereldgoal van ongeveer 25 meter. De streep knalde onderkant lat fantastisch binnen voor de 0-2.

De wedstrijd was inmiddels volledig onder controle van Alphia, maar door een zeldzame foute pass wist de spits van Be Fair, 10 minuten na de 0-2, zichzelf toch een schietkans te gunnen en schoot fraai de onverdiende 1-2 binnen.

Alphia liet zich echter niet gek maken en bleef vechten voor de drie punten. 5 minuten na de 1-2 was daar dan de volgende heuse wereldgoal. Ditmaal ontving Mairon Constancia op 30 meter van de goal de bal en zag hij in zijn ooghoeken de keeper van Be Fair iets voor zijn doel staan. Met een fraaie boogbal schoot Mairon de bal over de keeper heen en zette de stand op 1-3.

Na deze goal was de ban gebroken en voetbalde Alphia de wedstrijd uit. 5 minuten voor tijd kwam er nog een corner voor Alphia, getrapt door Martijn Sens, die bij de eerste paal nog fraai in de korte hoek werd ingekopt door Mitchell Meijer. De kers op de taart van een uitstekende wedstrijd van Alphia.

Dit geeft Alphia 8 moed voor de komende wedstrijden en we kunnen de mouwen opstropen, want volgende week komt koploper Floreant 7 op het complex van Alphia.