Altiorplein 1
2461VT
TER AAR
tel. 0172-609032

Vandaag op het programma voor JO11-1 van Alphia een uitwedstrijd om 10:30 uur bij Altior (ook JO11-1) in Langeraar.

En wat een fantastisch mooie club is Altior. Een zeer nieuw en verzorgd complex.
Het publiek kon plaatsnemen in de 'skybox' met goed overzicht op het veld. Heerlijk in het zonnetje genietend van een goede pot voetbal met veel strijd.

Beide teams speelden enkele maanden geleden al tegen elkaar in Alphen aan den Rijn, waarbij de getallen op het scorebord vast zaten: 0-0.

Deze wedstrijd moest helaas gespeeld worden zonder de zieke Dinant Mirande, die de vorige week nog zorgde voor de 2 doelpunten van Alphia. Gelukkig was er voor vervanging gezorgd: de snelle en behendige JO11-2 speler Guillermo van der Klok, die gedurende de hele wedstrijd zijn waarde liet zien.

Na de aftrap bleek al snel dat ook nu geen van de teams van plan was onder te doen voor het andere team.
Altior had het eerste deel van de wedstrid iets de overhand, wat zich vertaalde in de 1-0 in de 10e minuut.

7 minuten (17e minuut) later maakte Jason Hoogendoorn met een mooi, uitgekiend schot de gelijkmaker.

En toen ging het snel...   Alphia werd sterker en sterker en viel in de 21e minuut aan met een voorzet van rechtsvoor. Paniek in de verdediging, waarbij hands werd gemaakt terwijl de bal omhoog de lucht in ging en daarna zelfs uit schrik werd opgevangen door een speler van Altior. Dit kon niet missen, een penalty.
De dappere keeper Sepp Treffers mocht de penalty nemen en stak het veld over. Geen enkele twijfel, erg goed ingeschoten, dus 1-2.

Enkele minuten later (24e minuut) was het weer raak. Bij een aanval van de Alphianen schatte de keeper van Altior de voorzet van hun tegenstander verkeerd in en zo stond Jelle Sparreboom plots oog in oog met een leeg doel. Hij schrok daar gelukkig niet teveel van en tikte binnen: 1-3.

Altior besefte dat het snel iets moest doen en ging weer in de aanval. Een minuut later (25e minuut) kwam de beloning voor hun. In de drukte achterin raakte de Alphense verdediging even het overzicht kwijt en zo rolde de bal via een been van een speler van Alphia het eigen doel in: 2-3, wat ook de ruststand was.

De tweede helft begon iets later dan gepland. De spelers stonden al enige tijd klaar toen de scheidsrechter pas terug kwam. De koffie was te heet...

Net als in de eerste helft was de strijd aan het begin van de tweede helft ongeveer gelijk, met het verschil dat nu Alphia wat meer durfde. Meerdere corners volgden elkaar op, maar zonder dat de stand veranderde.
In de 40e minuut kwam daar verandering in. Na de kort genomen corner kwam Jason Hoogendoorn aan de bal, speelde om een mannetje van Altior heen en wist daarna met een knap schot de keeper te verschalken: 2-4.
Een voorsprong van 2 doelpunten met nog 20 minuten te spelen.

De bal bleef over en weer gaan op het veld. De spelers maakten vele meters, maar bleven doorvechten voor de bal. In de 47e minuut weer een aanval van Altior, waarbij een speler met een mooie krullende, lage bal om de keeper van Alphia schoot: 3-4.

Ook hierna ging de strijd onverminderd door en werd er over en weer goed voetbal gespeeld, maar zonder dat het doel gevonden werd.

EINDSTAND:  3-4 VOOR ALPHIA!!!

Veel en erg mooie doelpunten, maar de wedstijd was nooit gewonnen als niet alle spelers zich voor 101% hadden ingezet. Jefano Kastanja, Jelmar Hassefras en Cody ten Berge steeds vechtend om de bal en zorgend voor de opbouw, maar ook verdedigend als nodig. Jari Verdonk en Mauro van der Heiden in de achterhoede, waarbij Jari het overzicht hield en doorvocht als een leeuw. Mauro steeds weer aansluitend naar voren bij een aanval en terugtrekkend bij overname door Altior. Aan het eind van de wedstrijd stond de zoutaanslag op zijn gezicht...

Dit was de overwinning die het team nodig had. In de afgelopen competitiefase zat het team er meerdere keren in de buurt, maar werd er geen winst geboekt. Coach Coen Sparreboom sprong uitzinnig van vreugde het veld in en vierde met zijn team de mooie prestatie.  Coach Martijn Treffers genoot op iets rustiger wijze. Deze winstpartij is een mooie opsteker om de rest van het seizoen met een goed gevoel verder te kunnen spelen. Op naar de volgende match: 20 november 8:30 uur thuis tegen buurclub Alphen, erg sterk team en koploper in de poule.