Alphia JO11-1 houdt de punten in eigen huis tegen Woubrugge

Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Werd vorige week de wedstrijd tegen Alphense Boys nog afgelast, deze week kon de thuiswedstrijd tegen Woubrugge  gelukkig wel doorgaan.

De wedstrijd startte om 11:30 uur onder leiding van scheidsrechter Gennarino Kastanja. Van de spelers kon helaas Dinant Mirande niet meedoen. Hopelijk volgende week wel weer. Gelukkig waren 2 spelers van JO11-2, Rivano Simmerman en Duuk Otterspeer,  bereid om het team vandaag te versterken en ervoor te zorgen dat er twee wissels waren.

Alphia startte erg sterk en na 11 minuten was er al een voorsprong van 3-0.
- In de 4e minuut een goede aanval: goal van Jéfano
- 10e minuut: een pass van Jéfano op Rivano, die het afmaakte
- 11e minuut een goede goal van Jason

Deze tussenstand geeft de indruk dat Alphia gemakkelijk over Woubrugge heen liep. Dat was echter niet zo. Woubrugge gaf weldegelijk tegenstand en schoot in de 7e minuut zelfs op de paal. In de 14 minuut weer een goal (intikker) van Jason, maar deze werd helaas afgekeurd, omdat er even daarvoor hands was gemaakt. Scheidsrechter Gennarino liet merken dat hij scherp was. Vlak voor de time-out in de eerste helft was Woubrugge opnieuw gevaarlijk, maar werd niet beloond: weer een bal op de paal.

Van de time-out tot de rust waren de teams min of meer gelijk aan elkaar. De bal ging over en weer. In de 23e minuut een uitbraak van Alphia, waarbij Jason net geen goal kon maken, dit door sterk optreden van de Woubrugse keeper. Vlak voor rust zorgde Woubrugge dat ze de tweede helft met goede hoop konden ingaan. Ze maakten 3-1.

Alphia kwam in de tweede helft goed uit de startblokken: in de 32e minuut de 4-1, gemaakt door Duuk. In de 40e minuut belandde een hoge bal van Woubrugge in de handen van keeper Sepp. Deze had de bal even iets minder stevig vast, waarna een tegenstander deze uit de handen tikte en er een goal werd gemaakt. Scheidsrechter Gennarino liet dit niet toe, het bleef 4-1.

Woubrugge werd vanaf dit moment sterker en sterker, wat zich in de 43e minuut vertaalde in de 4-2. Hierna volgden enkele grotere kansen elkaar op. In de 47e minuut kon Rivano net niet binnen schieten, waarna in de 49e minuut ook Woubrugge het net net niet vond. Alhoewel, in dezelfde minuut was het alsnog raak. Een mooi schot dat in de hoek van het Alphense doel belandde: 4-3.

Met nog 10 minuten te spelen was de spanning om te snijden. Over en weer strooiden de trainers niet met pepernoten, maar met krachttermen om tot het einde van de wedstrijd er keihard voor te blijven gaan. En dat deden ze, al kon je bij de Alphianen inmiddels het tandvlees zien. Zouden ze de poitieve stand vast kunnen houden?

Het antwoord kwam eindelijk in de 58e minuut. Een mooie aanval, waarbij Jéfano knap voorgaf op Jason, die zo in kon tikken: 5-3. Woubrugge moest zich neerleggen bij het verlies.

Alphia heeft met name in de eerste helft echt goed voetbal laten zien. De invallers lieten zich hierbij ook van hun beste kant zien. Het team was net als tegen Altior 3 weken terug erg blij met de winst, en terecht!

Volgende week de laatste wedstrijd van deze fase, om 8:45 uur uit tegen het Leiderdorpse RCL.

Vanwege de Coronatoestand is er vanaf afgelopen week geen mogelijkheid voor de trainers om het team te trainen. Martijn Hassefras en Jasper van der Heiden nemen het voor een paar weken even waar op de woensdagmiddag, zodat het team niet teveel 'afkoelt'.