Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Na de tegenvaller in de midweekse wedstrijd tegen VVSB, 0-1 verlies, traden de oranjehemden dit weekend aan tegen FC Oegstgeest. De ploeg die lang koploper FC Oudewater kon bijhouden, is een paar weken geleden begonnen met een vrijeval op de ranglijst. Trainer Marcel Vondeling moest voor deze wedstrijd flink puzzelen om de sterkste formatie op het veld te krijgen. De trainer verschuilt zich niet achter de afwezigheid van een aantal vaste basisspelers (Daniël Buijnink en Remco Zuijdervliet (geblesseerd) en Dion Duurham (geschorst)). "We hebben 18 spelers die allemaal in het 1e elftal kunnen spelen en met wat schuiven hebben we toch een mooi basisteam op het veld kunnen zetten".

De Alphianen begonnen, zoals we dat gewend zijn, voortvarend aan de wedstrijd. De tegenstander werd direct met de rug tegen de muur gezet. Alphia kwam in de begin fase al een aantal keer dreigend voor het doel van FC Oegstgeest. In de 4e minuut dribbelde Marwan Fennich behendig op het middenveld langs een aantal Oegstgeestenaren en zette met een punt gave steekbal Jake van Rijn één op één met de Oegstgeest doelman. Jake van Rijn schoof de bal koelbloedig binnen en zo namen de Alphianen al snel een 1-0 voorsprong. Binnen het half uur verdubbelde Alphia de score. Na opnieuw met een mooie steekpass van Fennich door de Oegstgeestse verdediging ging Jake van Rijn op het doel af. Van Rijn was niet zelfzuchtig en bood de kans aan de meegelopen Jaaouad el Yaacoubi, die zo de 2-0 binnen liep. Hierna nam Alphia wat gas terug en Oegstgeest wijzigde iets aan hun speelstijl, maar echt gevaarlijk werden de bezoekers niet.

De tweede helft speelde Alphia weer vol gas om de tegenstander niet de kans te geven terug te komen in de wedstrijd. In de 51e minuut ging Marwan Fennich opnieuw aan een geweldige dribbel beginnen. Fennich begon aan de rechterkant en kwam uiteindelijk aan de linker kant uit. Hierna dribbelde hij weer naar binnen en schoot vanaf 20 meter uiteindelijk op het doel. De bal was door de lange dribbel heel heet geworden, waardoor deze door de handen van de doelman in het doel verdween. Een lekkere snelle 3-0 voorsprong voor de Alphianen moest het geloof bij Oegstgeest temperen. Toen Jordi Wentink na een uur spelen ook nog op schitterende wijze de 4-0 binnenschoot, was het verzet van Oegstgeest echt gebroken. De Alphianen namen weer wat gas terug in de wedstrijd, waardoor Oegstgeest iets meer van hun eigen doel af kon spelen. In de slotfase kregen de blauwhemden nog een aantal goede kansen, waar Boas Vet deze middag ook nog een aantal keer in actie moest komen. In de 83e minuut kregen de bezoekers dan toch nog hun ere treffer (4-1).

Komende week kunnen de Alphianen herstellen van het volle programma van de afgelopen twee weken. Komende zaterdag reizen de Alphianen af naar Nieuw Vennep, waar het tegen de plaatselijke FC VVC spelen. De gastheren behaalde eerder in het seizoen hun eerste punt op het veld bij Alphia. Van onderschatting tegen de rode lantaarndrager moet zeker geen sprake zijn. Vorige week hielden ze TAVV op 0-0 waarmee ze hun tweede punt van dit seizoen pas haalden. Alphia is gewaarschuwd, maar Marcel Vondeling kennende zal hij de speler sallemaal weer scherp krijgen voor koemdne zaterdag. De wedstrijd in Nieuw Vennep start om 14:30 uur.

Hieronder nog de interviews met Marcel Vondeling en Boas Vet na afloop van de wedstrijd Alphia - FC Oegstgeest.