Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Afgelopen dinsdag speelde Alphia opnieuw een inhaalwedstrijd op een doordeweekse avond. Tegenstander op sportpark De Bijlen was VVSB uit Noordwijkerhout. De Alphianen kregen over de gehele wedstrijd diverse mogelijkheden om een doelpunt te maken, maar de bal wilde er deze avond gewoonweg niet in. Uit een omstreden penalty kwam de bezoekers in de 41e minuut op een 0-1 voorsprong en wisten deze stand over de eindstreep te trekken.

Het zat Alphia deze avond gewoon niet mee. De vele kansen die de Alphianen kregen wilde er gewoon niet in. Met een bal op de lat en diverse reddingen van de VVSB doelman zorgde ervoor dat de Alphianen geen doelpunt maakte deze avond. De bezoekers konden in de eerste helft twee vrijetrappen op de rand van de 16 meter tegenoverzetten, waarbij er een in de muur belandde en Boas Vet bij de andere vrijetrap knap de bal uit zijn doel hield. In de 41e minuut kreeg VVSB opeens vanuit het niets een penalty cadeau. Na een luchtduel in de 16 meter belanden de bal erg gemakkelijk op de penalty stip. Van dit cadeautje maakt VVSB dankbaar gebruik.

Ook in de tweede helft was Alphia de bovenliggende partij. In de 66e minuut lag scheidsrechter Roest het duel stil nadat aanvoerder Daniel Buijnink echt letterlijk uit de wedstrijd werd geschopt. Na de terechte rode kaart voor de VVSB spelers ontstond er een opstootje, waarbij Alphiaan Dion Duurham ook het veld moest verlaten. Met 10 tegen 10 ging de wedstrijd uiteindelijk weer verder. In de slotfase leek Alphia de verdiende gelijkmaker te scoren, maar deze werd door de VVSB grensrechter terug gevlagd voor buitenspel.

De mannen van trainer Marcel Vondeling gaan zich nu weer opmaken voor de volgende wedstrijd as zaterdag. Dan komt FC Oegstgeest op bezoek op sportpark De Bijlen. De Oegstgeesternaren zullen vast weer wat goed willen maken na de duikeling op de ranglijst. De wedstrijdbal zal om 14:30 uur beginnen met rollen.