de Voscuyl 19
2341BJ
OEGSTGEEST
tel. 071-5171463

Alphia was dinsdagavond te gast bij FC Oegstgeest voor de eerste wedstrijd in de poulefase van de Sportiff LAV Cup. Samen met SJZ gaan de drie ploegen uitmaken wie er naar de tweede ronde gaat. De Alphianen wilde de teleurstellende KNVB Beker wedstrijd van zich af spelen en dat lukte deze avond aardig tegen het ook goed spelende FC Oegstgeest.

Alphia begon goed en dat leverde direct een aantal goede kansen op voor Bryan de Bruin, maar zijn schoten leverde op dat moment nog geen doelpunten op. In de 22e minuut was het middenvelder Bas Hazenbroek die op de juiste plek van een goedlopende aanval stond en zo de 0-1 kon binnen tikken. Hierna kreeg FC Oegstgeest ook een aantal goede mogelijkheden. Maar de van een blessure terugkerende Perry van Cassel toonde zijn klasse en hield zijn doel met een aantal goede reddingen de eerste helft schoon.

In de tweede helft speelde er een heel ander Alphiateam. Met zeven wissels werd het team zeker niet zwakker en blijkt maar weer dat Alphia over een brede selectie beschikt. Nick kleijnenburg (JO19-1) maakte deze avond als keeper zijn debuut bij Alphia. Na 54 minuten zorgde Bas Hazenbroek voor de 0-2, door opnieuw de bal van dichtbij achter de FC Oegstgeest doelman te schieten.In de 70e minuut kwam Oegstgeest weer terug in de wedstrijd. Vanaf de penaltystip kwamen de gastheren terug naar 1-2. Tien minuten voor tijd besliste Aatif el Bouny de wedstrijd door een voorzet snoeihard tegen de touwen te koppen.

De Alphianen gaan zich nu opmaken voor de tweede KNVB Beker wedstrijd tegen 1e klasser VUC. De wedstrijd zaterdag 10 september word gespeeld op het eigen sportpark De Bijlen. Er wordt om 14:30 uur afgetrapt.