Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Op een warm sportpark De Bijlen traden Alphia en Stompwijk'92 afgelopen zaterdag tegen elkaar aan voor hun eerste oefenwedstrijd. Dat beide teams er zin in hadden bleek wel aan het scoreverloop. Na 13 minuten voetballen hadden de aanwezige toeschouwers al drie doelpunten gezien. Stompwijk kwam het felst uit de startblokken. De bezoekers tikte de bal na 4 minuten al achter de Alphia doelman. De Alphianen stelde snel orde op zaken. In de 11e minuut schoot Donovan Oliviera de 1-1 achter de Stompwijk doelman. Twee minuten later was het nieuwkomer Martijn Kok die de Alphianen op een 2-1 voorsprong zette. Alphia had in deze eerste helft het betere van het spel en zag het veldoverwicht in de slotfase van de eerste helft uitgebouwd worden. Opnieuw Martijn Kok en de van een lange blessure terugkerende Aatif el Bouny zorgde voor een 4-1 ruststand.

In de tweede helft trad Alphia met een nieuw team aan. Het spelbeeld was hetzelfde als de eerste helft, alleen vergaten de Alphianen de score verder uit te breiden. Ralph Zeilstra (paal), Bas Hazenbroek en Nassim Aini waren dicht bij hun eerste goal van dit seizoen. Uiteindelijk was het Nick Klerks die in de 87e minuut na een snelle aanval de 5-1 eindstand op het scorebord zette.