Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 09

Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Afgelopen zaterdag moesten de Alphianen winnen om nog kans te maken op de volgende ronde van de KNVB Beker. Geen gemakkelijke opgave want Alphia moest aantreden tegen eerste klasser VUC uit Den Haag. De Alphianen gingen na 90 minuten met een nederlaag van het veld, maar gezien het spelbeeld hadden de Alphianen meer verdient deze middag.

Alphia begon goed aan deze wedstrijd en had een licht veldoverwicht en kreeg een aantal goede mogelijkheden om de score te openen. De aanwezige toeschouwers gingen er eens goed voor zitten en dachten na de eerste 45 minuten dat de rust met 0-0 werd behaald. Echter in de slotfase sloeg VUC alsnog toe. Een foutje in de verdediging werd genadeloos afgestraft en zo stond in de 43e minuut opeens een 0-1 stand op het scorebord.

Ook in de tweede helft speelde Alphia goed mee met de Haagse tegenstander en creëerde het opnieuw een licht veldoverwicht. In de 55e minuut werd de inzet van de Alphianen beloond. Na een mooie steekpass van Marwan Fennich was het Bas Hazenbroek die opeens opdook voor de Haagse doelman en de meer dan verdiende 1-1 binnenschoof. Alphia voelde dat er meer te halen viel en koos om meer op de aanval te spelen. Hierdoor werd de ruimte achter de verdediging groter en kwamen de bezoekers er regelmatig met snelle counters er gevaarlijker uit. In de 65e minuut kwam Alphia goed weg toen VUC een open scoringskans tegen de lat schoot. Alphia bleef de tegenstander onder druk houden en kreeg nog een aantal goede mogelijkheden. In de slotfase van de wedstrijd besliste de bezoekers alsnog de wedstrijd. Met twee scherpe counters scoorde VUC in de 83e en 85e minuut nog twee doelpunten en besliste daarmee de wedstrijd definitief (1-3).

Komende week speelt Alphia op dinsdagavond om de Sportiff LAV-Cup om 20:00 uur thuis tegen SJZ en volgende week zaterdag wacht de laatste Bekerwedstrijd om 14:30 uur op de Bijlen tegen Concordia, die zaterdagmiddag met 1-1 gelijk speelde tegen EMM'21.