Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 09

Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Afgelopen zaterdag hebben de Alphianen het KNVB Beker toernooi met een overwinning afgesloten. In een wedstrijd waar het eigenlijk nergens meer om ging (Alphia was al uitgeschakeld en voor tegenstander Concordia was de kans nihil om de volgende ronde te halen) maakte beide teams er een leuke wedstrijd van.

In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Qua veldspel was er niet echt een winnaar aan te wijzen. In de slotfase van de eerste helft was het toch Alphia dat tweemaal toesloeg. Eerst was het Marwan Fennich die de Alphianen vanaf de strafschopstip, nadat Martijn Kok licht getoucheerd werd, op een 1-0 voorsprong zette. Nog voor het rustsignaal schoot Daniel Buijnink op fraaie wijze de 2-0 op het scorebord nadat de keeper van Concordia gruwelijk in de fout ging.

In de tweede helft was Alphia wel de betere partij van de twee. Echter vergaten de Alphianen de score verder uit te breiden. In de slotfase kwam Concordia opeens terug in de wedstrijd door de 2-1 te scoren. Niet veel later bezorgde Martijn Kok met de 3-1 de overwinning voor Alphia. De snelle aanvaller mocht na een fraaie steekpass van Donovan Oliveira alleen op de Concordia doelman af en ronde beheerst af.

Alphia lijkt dus klaar voor de competitie die volgende week zaterdag begint met een thuiswedstrijd tegen het Oegstgeestse ASC. Deze wedstrijd zal om 14:30 uur beginnen op sportpark De Bijlen.