Assist: Daryl Prent

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

10 december 2016 14:30

Rosenveldt, H.

Alphia heeft het jaar 2016 afgesloten meet een krappe 4-3 overwinning op hekkensluiter Rijnstreek. Daniel van Leeuwen zette de Alphianen in de tweede minuut al op een 1-0 voorsprong en het leek voor de oranjehemden een makkelijke middag te worden op het eigen sportpark De Bijlen.

Net was minder waar. Na twaalf minuten voetballen stond er opeens een 1-2 stand op het scorebord. Twee onnodige fouten in de verdediging werden onherroeplijk door de Nieuwbruggenaren afgestraft. Alphia was heer en meester op het veld, maar kwam maar niet te scoren. In de 40e minuut was het dan eindelijk raak. Op aangeven van Bryan de Bruin was het Sander Egberts die de meer dan verdiende gelijkmaker op het scorebord zette (2-2). Alphia wilde nog voor de rust orde op zaken stellen, maar uiteindelijk werd met enig kunst en vliegwerk door Rijnstreek de rust met 2-2 bereikt.

Na de rust bleef Alphia aandringen en de betere voetballende ploeg op het veld. Na opnieuw weer niet sterk ingrijpen van de defensie van de oranjehemden kwamen de bezoekers op een onverwachte 2-3 voorsprong. Alphia zette weer een tandje bij, maar kreeg te maken met een twaalfde tegenstander (de grensrechter), die bij elke voorwaartse bal zijn vlag omhoog gooide. Uiteindelijk was het in de 70e minuut Daniel van Leeuwen die de 3-3 binnenkopte. Niet veel later schoot Vincent Hoogervoorst de bevrijdende 4-3 achter de doelman van Rijnstreek.

De mooiste goal van vandaag werd gemaakt door Mansour el Bernichi. Echter werd deze zuivere goal niet geteld. Na afloop van de wedstrijd was de lezing van de scheidsrechter dat hij dacht dat de bal achter het doel was beland (terwijl de keeper de bal uit het netje moest halen). Nu kan een scheidsrechter altijd een foutje maken, Maar, bij navraag bij de grensrechter en keeper van Rijnstreek, waren ook die er van overtuigd dat de bal achter het doel was beland in plaats van in het doel. Uiteindelijk bleven de drie punten in Alphen en was het "foutje" van de scheidsrechter niet van invloed op de uitslag.