Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

4 februari 2017 14:30

Scheidsrechter

Roest, R.E.

Alphia is de tweede seizoenshelft met een valse start begonnen. Op het eigen sportpark De Bijlen verloren de oranjehemden door een vroege goal met 0-1 van Sportief.

Al in de zevende minuut sloegen de bezoekers toe door een vrije trap op het randje van de 16-meter te promoveren tot doelpunt. Alphia nam daarna het heft in handen en had de eerste helft meer balbezit. De bezoekers bouwde een groenwitte muur waar Alphia maar moeilijk doorheen kwam. Een aantal mogelijkheden voor Alphia werden niet benut en zo behaalde de bezoekers de rust met een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft voerde Alphia de druk op het doel van Sportief verder op, maar helaas zonder resultaat. De bezoekers behielde soms met veel kunst en vliegwerk de nul achterin. Hierdoor moest Alphia de winst aan de bezoekers laten. In de slotfae mocht B-Junior Bas Hazenbroek zijn debuut voor de hoofdmacht nog maken.

Volgende week speelt Alphia opnieuw een thuiswedstrijd. Dan is om 14.30u Kamerik te gast op sportpark De Bijlen.