Voetbalshow levert Alphia 3 punten op - v.v. Alphia

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Voetbalshow levert Alphia 3 punten op

Voetbalshow levert Alphia 3 punten op

Alphia 1

6 - 0

DoCoS 1

Competitie

2e klasse D

Datum

29 oktober 2022 14:30

Scheidsrechter

J.P. Jager

Accommodatie

Sportpark De Bijlen
Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Na twee weken als koploper van de 2e klasse te hebben geleefd moesten de mannen van Marcel Vondeling het dit weekend opnemen tegen het Leidse Docos. Een tegenstander die goede wedstrijden afwisselt met slechte wedstrijden had uit de eerste vier wedstrijden zes punten behaald. Interessant dit weekend was of Docos het goede niveau zou behalen en het de koploper moeilijk kon maken. 

Om 14:30 uur zette scheidsrechter De Jager de wedstrijd in gang en Alphia liet direct zien waarom de oranjehemden de trotse koploper in de tweede klasse D is. Alphia domineerde over het hele veld en met veel passie, beleving en verzorgd voetbal werd DocoS direct teruggedrongen op eigen helft. Na twaalf minuten werd het krachtsverschil in een eerste doelpunt uitgedrukt. Na een vloeiende aanval over de linkerflank was het Bryan de Bruin die met een geplaatst schot de Docos doelman deze middag voor de eerste keer kansloos liet (1-0). Na deze goal bleef DocoS achter de feiten aanlopen en wist het zelden gevaarlijk te worden. Alphia daarentegen speelde met vlagen prima voetbal wat in de zesentwintigste minuut resulteerde in een tweede goal. Dit keer was het Marwan Fennich die met een bekeken schuiver in de lange hoek het net liet bollen (2-0). Niet lang daarna was weer raak. Linkervleugelaanvaller Bryan De Bruin zorgde met een geplaatst schot voor een 3-0 stand op het scorebord. In de laatste actie van de eerste helft was het Nick Klerk die ervoor zorgde dat Alphia met een riante 4-0 voorsprong naar de kleedkamer ging. De bezoekers konden in de daaropvolgende 15 minuten in de kleedkamer hun wonden likken en kijken of ze in de tweede helft nog konden opbrengen om er nog een iets spannender wedstrijd van te maken. 

De tweede helft leverde een onveranderd spelbeeld op. Wederom was het Alphia dat de bezoekers op eigen helft terugdrong. In de 49ste minuut deelde Alphia een eerste speldenprik uit maar nog zonder resultaat. Na ruim een uur spelen was het wederom Fennich die met een fantastisch geplaatst schot de marge op vijf bracht (5-0). Alphia liet daarna de teugels iets vieren waardoor DocoS af en toe gevaarlijk kon worden. Tien minuten voor tijd leken de bezoekers iets terug te doen, toen Floris Buijnink bijna zijn eigen doelman Boas Vet verraste. Met een uiterste krachtsinspanning voorkwam Vet een Leids doelpunt en tikte de bal tegen de paal. Het slotakkoord van deze wedstrijd was voor Alphia. Een schitterende steekpass van Marwan Fennich op Jake van Rijn zorgde ervoor dat Van Rijn op het doel van Docos af kon gaan. Van Rijn was niet zelfzuchtig en speelde de bal breed op de meegelopen Ralph Zeilstra die eenvoudig de 6-0 kon binnenlopen.

Na afloop sprak trainer Marcel Vondeling van een wervelende voetbalshow waarin het publiek geweldig geamuseerd was. Dit is zoals je het als trainer wilt zien zei Vondeling na afloop voor de camera van Studio Alphen. Volgende week gaan de Alphianen, opnieuw als koploper, op bezoek bij het Voorhoutse Foreholte. Dan gaan we opnieuw bekijken of we een goed resultaat kunnen meenemen. De wedstrijd volgende week zal om 16:00 uur worden afgetrapt.

Hieronder de samenvatting van de wedstrijd en de interviews van Marcel Vondeling en Marwan Fennich na afloop van Alphia - Docos.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!