Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Het zijn belangrijke weken voor de Alphianen. De opdracht voor deze wedstrijd was duidelijk, er moest gewonnen worden van hekkensluiter Tavv om de kans voor het spelen van de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse in leven te houden. De punten werden uiteindelijk in Alphen gehouden en op de ranglijst stegen de oranjehemden naar de veilige achtste plaats. Maar de komende twee wedstrijden moet er nog geknald gaan worden om deze plek te behouden.

Het duel op een goed gevuld en zonnig sportpark De Bijlen tegen Tavv spectaculair. De Alphianen leken nog niet wakker en de aanwezige toeschouwers zagen in de eerste minuut TAVV-aanvaller Donny van der Neut zo op doelman Boas Vet afgaan. Tot ieders opluchting met een oranje hart zag dat de bal naast het doel ging. Het signaal was afgegeven door de bezoekers. Dit was overigens ook de enige kans van de bezoekers en Alphia nam het initiatief over in de wedstrijd. In de 34e minuut zette Ralph Zeilstra het overwicht om in een voorsprong (1-0) voor de Alphianen. De bezoekers hadden moeite om kansen te creëren en slaagde er niet in om het de Alphia defensie moeilijk te maken. Op slag van rust kreeg Daniël Buijnink een uitgelezen kans om de voorsprong van Alphia te verdubbelen, maar hij verzuimde te scoren.

Na de rust kregen de bezoekers nog een goede kans op de gelijkmaker, maar de Boas Vet, kon het schot van Eric van der Hout onschadelijk maken. Niet lang daarna verdubbelde Alphia dan toch de score en gaf het zichzelf wat meer lucht. Na een goede aanval was het Marwan Fennich, die met een bekeken punter TAVV-doelman Peter Rodney voor de tweede keer deze middag kansloos liet (2-0). Na dit doelpunt hoefde Alphia niet meer zo nodig en had de Alphense verdediging niet zoveel te duchten van de Ter Aarse aanvalsdrang. Het duel ging een beetje als een nachtkaars uit en dat zorgde ervoor dat de goed leidende scheidsrechter Blaak geen reden zag om extra tijd toe te voegen en de wedstrijd na 90 minuten beëindigde.

Op naar de volgende finale, volgende week bij het Roelofarendsveense EMM'21. Dan zijn de punten ook weer hard nodig. De spelers en technische staf hopen op een grote opkomst van de Alphia supporters in Roelofarendsveen. De wedstrijd zal daar om 14:30 uur worden afgetrapt.

Hieronder de interviews met Marcel Vondeling en doelpuntenmaker Ralph Zeilstra na Alphia - Tavv: