Alphia koploper na overwinning bij RVC'33

Kaagplein 15
2811LE
REEUWIJK
tel. 0182-396203

Afgelopen weekend stond de topper in de 2e klasse D tussen RVC'33 en Alphia op het programma. Beide teams hadden voorafgaand aan de wedstrijd zeven punten uit drie wedstrijden behaald. Er stond zo vroeg in het seizoen dus al veel op het spel voor beide teams. Uiteindelijk waren het de oranjehemden die rond half vijf met een 1-2 overwinning van het veld liepen en dat bleek ook nog eens de koppositie in deze sterke 2e klasse op te leveren. De Alphianen kunnen de komende twee weken als promovendus gaan genieten van de eerste plek.

Op een moeilijk bespeelbaar veld begonnen beide teams om 14:30 uur aan de wedstrijd. Het veld bleek vrij glad te zijn, waarbij de spelers vaak uitgelden. De Alphianen waren duidelijk niet gewend aan dit soort velden en hadden het moeilijk in de beginfase. Rvc'33 speelde vaak de lange bal en kwamen ook vaak als winnaar uit de bus bij de afvallende bal. RVC'33 kreeg in deze beginfase een hele grote kans, maar deze werd gelukkig voor Alphia niet verzilverd. Na een minuut of 20 kreeg Alphia meer grip op de wedstrijd en werden de gastheren niet echt gevaarlijk meer. Jake van Rijn had voor Alphia de openingsgoal op zijn schoen. In een één op één situatie wilde Van Rijn de bal over de doelman stiftte, maar dat mislukte waardoor het een makkelijke prooi voor de RVC-doelman werd. Beide ploegen wisten deze eerste helft niet te scoren en bleef de 0-0 op het scorebord staan.

In de tweede helft hadden de Alphianen het betere van het spel en werden de gastheren niet echt gevaarlijk meer. Alphia leek op voorsprong te komen, na een mooie aanval legde Jake van Rijn vanaf de achterlijn de bal panklaar voor Nick Klerks die snoeihard net langs de verkeerde kant van de paal schoot. Niet veel later waren het opnieuw Van Rijn en Klerks die voor veel gevaar zorgde. Jake speelde aan de linkerkant van het veld 3 man van RVC uit en lag de bal opnieuw terug op Nick Klerks. Nu was Klerks wel trefzeker en schoot beheerst de 0-1 in het hoekje binnen.

Alphia bleef in deze fase druk houden op de tegenstander en had veelvuldig balbezit. Echt grote kansen leverde dit niet op. Met nog 10 minuten op de klok lag Marwan Fennich de bal met gevoel over de verdediging. De ingevallen Ralph Zeilstra controleerde bal goed en schoot de 0-2 achter de RVC-doelman. Vlak voor tijd werd het nog even spannend toen RVC'33 opeens terug in de wedstrijdkwam. Een van richting veranderde vrijetrap zorgde voor de 1-2. Een slotoffensief van de gastheren bleef echter uit, waardoor Alphia de wedstrijd alsnog vrij gemakkelijk kon uitspelen.

Komende week is er geen programma in de 2e klasse D. Op zaterdag 29 oktober staat voor Alphia een thuiswedstrijd tegen het Leidse Docos op het programma. Er wordt dan om 14:30- uur afgetrapt op De Bijlen.