Sportpad 11 -21
2371PP
ROELOFARENDSVEEN
tel. 071-3312957

Op het zonovergoten Sportpark Alkemade Oost in Roelofarendsveen werd dit weekend een cruciale wedstrijd gespeeld tussen EMM’21 en Alphia. Beide ploegen waren voorafgaand nog niet veilig in deze grillige 2e klasse D. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd onbeslist in 1-1, wat resulteerde dat de gastheren volgend seizoen zeker zijn van de 2e klasse. Voor Alphia is zeker dat ze nacompetitie gaan spelen. Of dat de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse of voor behoud in de 2e klasse wordt, wordt op de laatste speeldag beslist.

Alphia domineerde in de openingsfase van de wedstrijd. Al in de tweede minuut dachten de Alphenaren op voorsprong te komen; een prima schot van Martijn Kok belandde op de paal waarna Ralph Zeilstra de bal simpel kon binnentikken. Het doelpunt werd echter vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. Niet veel later pareerde de EMM'21 doelman een prima inzet van Bryan de Bruijn. Ook de derde opgelegde kans was voor Alphia. Dit keer kwam de EMM'21 doelman in een een-op-een duel met Ralph Zeilstra als winnaar uit de strijd.

Na een klein half uur voetballen werden de gastheren voor het eerst gevaarlijk. Dit keer stond Boas Vet zijn mannetje. EMM’21 trok daarna het spel meer naar zich toe. Met een flink aantal corners kon EMM’21 in de eerste helft weinig potten breken. Hierdoor gingen beide ploegen met een 0-0 ruststand aan de thee.

Ook in de tweede helft begon Alphia sterk. Ralph Zeilstra kreeg een goede kans om de openingstreffer op het scorebord te zetten, maar zijn vizier stond niet op scherp, waardoor wederom een kans verloren ging. Daarna namen de gastheren de regie weer over. Ondanks het veldoverwicht werd EMM’21 niet echt gevaarlijk en bleef de Alphense verdediging gemakkelijk overeind. Met ruim een kwartier te spelen werd er uiteindelijk toch gescoord. In een van de spaarzame kansen schoot Joey van der Geest keurig de 1-0 voor de gastheren binnen.

De slotfase was hectisch. De Alphianen ging alles of niets spelen en EMM’21 deed er alles aan om het spel te ontregelen en de overwinning over de streep te trekken. Ondanks het optische veldoverwicht werd Alphia niet of nauwelijks gevaarlijk. In de omschakeling kreeg EMM’21 een aantal kansen om de wedstrijd op slot te gooien, maar stuitte steeds op Boas Vet. In de laatste aanval van de wedstrijd bracht Alphia de bal nog één keer in het zestienmetergebied. En met succes, want Jordy Wentink zorgde in de vijfde minuut van de blessuretijd voor de gelijkmaker (1-1). Direct na de gelijkmaker floot de goed leidende scheidsrechter Mulder voor het einde van de wedstrijd.

Door dit resultaat en de uitslagen op de andere velden, heeft Alphia alles nog in eigen hand om volgende week minimaal op de bevrijdende 8e plaats in de competitie te eindigen. De opdracht volgende week is duidelijk. Alphia zal moeten winnen van Esto om minimaal één plekje op de ranglijst te stijgen. Bij een gelijkspel is Alphia afhankelijk van de wedstrijd Docos - Kagia, waarbij Kagia dan zal moeten verliezen van Docos. Bij verlies zullen de Alphianen moeten gaan strijden in de nacompetitie voor een plek in de 2e klasse. Het beloofd dus een mooi en spannend weekend te worden op zaterdag 27 mei. Zorg dus dat je erbij bent en kom de Alphianen aanmoedigen naar een mooie overwinning.