Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Op een zonnig sportpark De Bijlen stond zaterdagmiddag de wedstrijd tussen de oranjehemden Alphia tegen Kagia op het programma. Vooraf werd er gesproken dat het wel een mooie wedstrijd zou kunnen gaan worden. Alphia is goed aan het seizoen begonnen met een overwinning en een gelijkspel. De bezoekers daarentegen zijn niet al te best begonnen. Met twee nederlagen staat de ploeg uit Lisserbroek op de laatste plaats in deze 2e klasse. De punten in Lisserbroek zijn dus broodnodig, maar de Alphianen willen de goede start van de competitie een vervolg geven.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter De Jong trok Alphia het spel naar zich toe. Met verzorgd voetbal werden de technisch vaardige vleugelaanvallers Marwan Fennich en Bryan de Bruin veelvuldig gezocht. Kagia stelde daar niet erg veel tegenover en moest zich beperken tot een aantal uitvallen. Dat Kagia de eerste twintig minuten ongeschonden doorkwam was te danken aan de sterk keepende doelman van Kagia en een gebrek aan scherpte aan Alphense zijde. Zo had Bryan de Bruin tot tweemaal toe de openingstreffer op zijn schoen, maar tweemaal kwam de doelman als winnaar uit de bus. Uit één van de spaarzame aanvallen kwam Kagia opeens vanuit het niets op een 0-1 voorsprong. Een moment van onachtzaamheid aan Alphense zijde werd prachtig afgestraft door Rens Lamboo. Kagia kreeg dankzij de onverwachte voorsprong wat meer grip op de wedstrijd waardoor het spel wat meer in evenwicht kwam. Op slag van rust vergrote Kagia zelfs de voorsprong (0-2). Opnieuw was het Rens Lamboo die doelman Boas Ver verschalkte. Direct na de aftrap kreeg Jake van Rijn nog een enorme kans op de aansluitingstreffer. Van Rijn kwam 1 op 1 met de Kagia doelman, maar opnieuw kwam de doelman als winnaar uit de bus en zo konden de bezoekers met een onverwachte 0-2 voorsprong de kleedkamer opzoeken.

De tweede helft leverde een onveranderd spelbeeld op. Wederom was het Alphia dat Kagia op eigen helft terugdrong. In de 49e minuut deelde de Alphianen een eerste speldenprik uit maar nog zonder resultaat. De bezoekers kwam er nog sporadisch uit, maar wist niet of nauwelijks gevaar te stichten. In de 56e minuut kreeg Alphia wat het verdiende. Uit een afgeslagen bal schoot Jordy Wentink snoeihard de 1-2 binnen. De spanning in de wedstrijd was helemaal terug. Kagia kwam na deze aansluitingstreffer een aantal keer goed weg en mocht het blijven hopen op de eerste driepunter deze competitie. Deze hoop werd in de 80e minuut aan flarden geschoten. Het was opnieuw Jordy Wentink die de Kagia doelman kansloos liet en zo voor de 2-2 zorgde. Typerend voor de wedstrijd was dat Alphia na het doelpunt direct de bal uit het doel pakte en vol strijdlust terugkeerde naar de middenstip. Na deze domper moesten de bezoekers alle zeilen bijzetten om nog een puntje uit deze wedstrijd over te houden. De bezoekers probeerde met man en macht de Alphianen van het doel te houden. Dat leverde een aantal hachelijke situaties op voor het doel van Kagia. Uiteindelijk was het invaller Aatif El Bouny die zijn hoofd tegen een prima genomen vrije trap aanzette en zo in de 85e minuut de verdiende 3-2 tegen de touwen kopte. In de blessuretijd kreeg Delano Bek nog een opgelegde kans om de wedstrijd definitief te beslissen, maar zijn schot ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

Na afloop van trainer Marcel Vondeling zeer tevreden over de veerkracht dat zijn team had laten zien. We hebben de toeschouwers een mooie wedstrijd laten zien, alleen hebben we het ons wel erg moeilijk gemaakt door de tegenstander op een 0-2 voorsprong te laten komen. Volgende week gaan de Alphianen op bezoek bij het Reeuwijkse RVC'33. De ploeg, die vorig seizoen in de zondag 2e klasse speelde heeft net als Alphia ook zeven punten uit drie wedstrijden, dus mag je in de 4e ronde al spreken over een heuse topper. Er wordt volgende week in Reeuwijk-Dorp om 14:30 uur afgetrapt.

Hieronder een interview met Jordi Wentink, die uitgeroepen werd als Man of the Match, bij onze mediapartner Studio Alphen: