Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Na de nederlaag vorige week bij Foreholte waren de Alphianen erop gebrand om dit weekend op eigen veld weer een goed resultaat te behalen. Er stond voor de oranjehemden dan ook veel op het spel. De koppositie is nog steeds in handen, de eindstreep van de eerste periode komt in zicht en als laatste willen ze de ongeslagen status op eigen veld graag behouden.

Na een minuut stilte voor een overleden lid bij Donk begon de wedstrijd spectaculair. Al in de 4e minuut zette Nick Klerks Alphia op een 1-0 voorsprong. Een mooie pass werd door Nick goed uit de lucht gehaald en beheerst achter de Goudse doelman geschoten. Lang konden de Alphianen niet genieten van deze voorsprong. In de 7e minuut maakte Donk alweer gelijk nadat er niet goed werd ingegrepen door de Alphia defensie. Binnen het kwartier kwamen de Alphianen alweer op voorsprong. Opnieuw was het Nick Klerks die de Donk doelman met een mooi schot kansloos liet en zo de 2-1 op het scorebord zette. Alphia had het betere van het spel in deze eerste helft maar verzuimde om meer afstand te nemen van Donk. In de 35e minuut vergrootte Alphia dan toch de voorsprong. Na een mooie aanval over de linkerkant was het uiteindelijk Brian de Bruin die de trekker overhaalde en fraai de 3-1 scoorde. Hierna kreeg Alphia nog een paar geode mogelijkheden om te scoren, maar de goudse doelman voorkwam dit steeds.

In de tweede helft startte Alphia opnieuw goed aan de wedstrijd. Maar ook de bezoekers gaven zich nog niet verloren. Er ontstond een leuke tweede helft waarbij het toch nog wel spannend bleef. Een kwartier voor tijd kwam de lang geblesseerde Aatif el Bouny in het veld. Aatif is de weg naar de goal nog niet verleerd. Met twee gevaarlijke kopballen was hij dicht bij de 4-1 voorsprong. Maar ook Donk werd steeds gevaarlijker. In de 81e minuut kwam Donk weer helemaal terug in de wedstrijd. Vanuit het niets kwamen de bezoekers op 3-2 en beloofde het nog een zware laatste 10 minuten te worden. Donk ging vol voor de gelijkmaker, en de verkregen ruimte die daardoor ontstond werd door de Alphianen veelvuldig gebruikt. Alphia kwam er via de counterde een paar keer gevaarlijk uit maar scoorde niet meer. In de slotfase probeerde Donk met lange hoge ballen in de 16 meter nog voor de 3-3 te gaan. Maar de Alphianen hielden stand en trokken zo de wedstrijd met drie punten over de eindstreep.

Volgende week kan Alphia met een overwinning bij Legmeervogels de eerste periodetitel opeisen, omdat de naaste concurrenten Rcl en Esto dit weekend punten verspeelde. De wedstrijd volgende week bij Legmeervogels zal om 15:00 uur aanvangen. De selectie en technische staf hoopt dan dat er vele Alphianen naar Uithoorn zullen afreizen om de oranjehemden te komen aanmoedigen.