Bergambacht 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

22 april 2017 14:30

Janssen, M.

Waar de derde periode een aantal weken uit zicht leek, doet Alphia na afgelopen zaterdag opeens weer mee in de derde periode voor promotie naar de 3e klasse. Op het eigen sportpark De Bijlen werd nummer 2 in de competitie Bergambacht op een 2-1 nederlaag getrakteerd. De Alphianen spaarde de bezoekers nog, want net als twee weken geleden tegen Hazerswoudse Boys had de eindstand veel hoger kunnen zijn. Daniel van Leeuwen opende in de 12e minuut de score voor de Alphianen na goed voorbereidend werk van Bryan de Bruin. Lang konden de Alphianen niet genieten van de voorsprong, want Bergambacht kwam in de 18e minuut al weer langs zij. In de 36e minuut was het opnieuw Daniel van leeuwen, die op aangeven van Daryl Prent de 2-1 liet noteren. Hierna kregen de Alphianen nog diverse mogelijkheden om de score uit te breiden, maar verder dan de 2-1 kwam de mannen van trainer Angelo Leverock niet.

Door deze overwinning heeft Alphia alleen Kamerik nog voor zich in de stand die recht geeft voor de derde periode. Kamerik staat nog 1 punt voor op de Alphianen die nog drie wedstrijden hebben om dit ongedaan te maken.

Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen kampioen FC Oudewater op het programma. De wedstrijd op sportpark Markveld in Oudewater zal om 14:30 uur aanvangen.