Collectief Oudewater beslissend in wedstrijd

2 - 0

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

29 april 2017 14:30

Slieker, P.

Alphia heeft afgelopen zaterdag een onnodige nederlaag geleden tegen de kampioen FC Oudewater. Was in de beginfase de thuisploeg de betere op het veld, maar wisten de Alphianen het veld overwicht naar hun toe te trekken en kon de kampioen goed partij bieden. Helaas wisten de oranjehemden het overwicht in de tweede fase van de eerste helft niet om te zetten in doelpunten, waardoor beoide partijen met 0-0 de kleedkamers halverweg opzochten.

In de tweede helft kwam Oudewater snel op voorsprong. Een voorzet van de thuisploeg kwam tegen een opgestoken hand aan en de scheidsrechter kon niets anders dan de bal op de stip leggen. Oudewater verzilverde deze kans en nam de voorsprong in de wedstrijd (1-0). Hierna kregen beide teams mogelijkheden om doelpunten te maken. In de slotfase besliste Oudewater de wedstrijd door de 2-0 te scoren en was de wedstrijd gespeeld.

Komend weekend staat de Alphense derby tegen Aarlanderveen op het programma. De wedstrijd op het eigen sportpark De Bijlen zal om 14:30 uur beginnen.