45'
... (schot)
68'

7 januari 2023 14:00

Afgelopen zaterdag speelde Alphia zijn eerste wedstrijd van 2023. Tegenstander was het Valkenburgse Valken'68 dat heel verdienstelijk de vierde plaats bezet in de 1e klasse. Het werd dus een mooie uitdaging voor de mannen van Marcel Vondeling.

Alphia begon voortvarend en zag een mooi schot van Jordi Wentink in de zesde minuut tegen de touwen vliegen. Hierna speelde de oranjehemden een puike eerste helft met oogstrelend mooi voetbal. In de laatste minuut van de eerste helft stond het een keer niet goed bij Alphia en dat werd door de gastheren direct afgestraft (1-1).

Ook in de tweede helft gaf Alphia goed tegenstand. Zoals zo vaak bij oefenwedstrijden gaat er dan veel gewisseld worden en is het altijd weer even zoeken voor iedereen. In deze fase maakte Valken'68 gebruik van dat de organisatie even weg was bij de Alphianen en zo de 2-1 op het scorebord zette. In de slotfase was Alphia nog dicht bij de verdiende gelijkmaker, maar zover mocht het helaas niet komen.

Volgende week donderdag gaat de selectie op trainingskamp in het Marokkaanse Marrakesh, waar het op zaterdag 14 januari een oefenwedstrijd speelt tegen het Utrechtse Elinkwijk. Het trainingskamp wordt op dinsdag 17 januari afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Aarlanderveen op het eigen sportpark De Bijlen (aanvang 20.00u).