Oegstgeesterweg 4 B
2334BZ
LEIDEN
tel. 071-5174083

Afgelopen weekend speelde Alphia een oefenwedstrijd tegen 1e klasser UVS. Opnieuw een mooie krachtmeting voor het team van Marcel Vondeling. Alphia hield in Leiden goed stand en kreeg pas in de extratijd van de wedstrijd een goal tegen. Marcel Vondeling gaf na afloop aan dat het een nuttig wedstrijd was geweest.

In de eerste helft speelde de oranjehemden een prima wedstrijd. De bal ging lekker rond, maar veel kansen kregen de Alphianen niet. Bryan de Bruin was in de beginfase wel dicht bij het openingsdoelpunt. Zijn schot spatte uiteen op de lat boven de Leidse doelman en in de rebound ging het schot van Nick Klerks over het Leidse doel. Doelman Perry van Cassel moest ook enkele keren handelend optreden en deed dat prima. Op slag van rust hield hij met een fantastische redding van dichtbij zijn doel schoon en zo gingen beide teams met 0-0 naar de kleedkamer.

In de tweede helft kregen beide teams ook diverse kansen. UVS was het meest gevaarlijk maar stuitte iedere keer op de Alphia doelman. De grootste kans was voor Alphia. Ralph Zeilstra kwam één op één met de UVS-doelman maar zag zijn schot net voorlangs het doel gaan. In de tweede minuut van de extra tijd viel er dan toch nog een doelpunt. De gastheren kregen de laatste kans van de wedstrijd en kopte de bal achter de Alphia doelman.

Volgende week zaterdag gaat de competitie weer verder. Dan gaan de Alphianen op bezoek bij Kagia. Een ploeg die de weg naar boven hebben gevonden en het ook goed doen in de tweede periode. Het zal geen makkelijk wedstrijd gaan worden in Lisserbroek, dus support zal zeker nodig zijn. De wedstrijd tegen Kagia zal om 14:30 uur worden afgetrapt.