Roodemolenweg 5
2171AX
SASSENHEIM
tel. 0252-210174

Dinsdagavond stonden in Sassenheim Teylingen en Alphia tegen over elkaar in de 1/8 finale van de Sportiff LAV-Cup. In een leuke en vermakelijke wedstrijd waren het de Alphianen die winnend van het veld liepen. Marwan Fennich bleek uiteindelijk de matchwinnaar met een treffer vroeg in de wedstrijd.

Beide teams speelden deze avond grotendeels met hun vaste basis en al snel bleek dat de teams er zin in hadden. Daardoor werd het nooit saai op sportpark De Roodemolen en bleef het tot in de laatste minuut van de extra tijd spannend. De Alphianen begonnen gretig aan de wedstrijd en lieten de bal bal vlot en soepel rondgaan. In de derde minuut kapte en draaide Marwan Fennich zich vrij om vervolgens de bal achter de Teylingen doelman te schieten. Teylingen deelde daarna enkele speldenprikjes uit, maar Bryan de Bruin was aan de andere kant van het veld dicht bij de 0-2, maar zijn inzet ging maar net over het doel. Niet veel later leek Marwan Fennich de score te verdubbelen. Zijn vrijetrap werd door de Teylingen doelman uit de hoek getikt. Tien minuten voor de rust kregen de gastheren de kans op de gelijkmaker. Maar op advies van de grensrechter werd de eerder toegekende strafschop alsnog geannuleerd. Hierna kreeg Teylingen nog een aantal goede mogelijkheden op de gelijkmaker, maar deze kansen werden niet verzilverd.

Na de rust werd er door beide teams veelvuldig gewisseld, maar dit deed gelukkig niets met de amusementswaarde op het veld. Beide teams kregen genoeg mogelijkheden tot scoren, maar aan Alphia zijde hadden Nick Klerks en Sem Kameri de Alphianen naar een veilige voorsprong kunnen schieten maar zagen hun inzet niet tot doelpunt gepromoveerd worden.

Alphia gaat het nu in de 1/4 finale opnemen tegen 1e klasser Voorschoten'97, dat vorige week met 5-0 won van FC Rijnvogels 2. Wanneer deze wedstrijd gespeeld gaat worden is nog niet bekend, maar zal snel via de website bekend gemaakt worden.