1 - 4

Alphia VE1

Mannen Veteranen zaterdag, VE1, 2e klasse 1

29 oktober 2016 15:00

Vandaag stond alweer een wedstrijd tegen FC Lisse op het programma. Enkele weken geleden VE1, nu was hun 2e veteranenteam de tegenstander. In tegenstelling tot hun eerste veteranenteam, op leeftijd en met vedetten, was dit een team met voor veteranen begrippen een jong (en fysiek) team met geen vedetten. De enige vedette in hun midden, oud-international Barry Opdam, was in zijn functie als hoofdtrainer van FC Volendam onder 15 naar Vitesse afgereisd voor een wedstrijd van zijn pupillen en was er daarom tegen de Alphia veteranen niet bij. FusieClub Lisse, in 1981 ontstaan uit het samengaan van de clubs Lisser Boys en Sportclub Lisse, heeft prachtige velden en op biljartlaken 5 mochten wij aantreden. Het leek een makkelijke middag te worden, want al heel snel stond het 0-2 door goals van de man van glas Silleman en onze Haagse pitbull Nicky. Lisse gooide er een schepje bovenop en de veteranen kwamen er bijna niet meer aan te passen. Er werden echter weinig kansen weggegeven door de stabiele verdediging van Erik, Stef, Choco Prins, Appie belchinees en later Marco. Door afwezigheid (en blessures) van keeper Sander en reservekeeper Ted de la Koers stond alleskunner Michel Fluitneus Rietveld op doel, die ook dienst kan doen als leider, trainer, spits en scheidsrechter. Alleen een afstandsschot was onze invalkeeper te machtig, maar verder bokste hij alles eruit. Met een 1-2 voorsprong gingen de oranjehemden de rust in, maar de wedstrijd was nog lang niet gespeeld. In de tweede helft werd, ondanks een overwicht van Lisse, wederom niet heel veel kansen weggegeven. Waar in uitwedstrijden je nog onnodig onder druk komt te staan door een niet neutrale scheidsrechter, was de leidsman van vandaag heel eerlijk en floot een prima wedstrijd. Silleman gaf de veteranen weer wat lucht door een via een verdediger met een mooie boog over de keeper de 1-3 binnen te schieten. Dat was bijna gelijk zijn laatste daad, want hij moest eerder naar huis om zijn oppas af te lossen. Andres schoof voor de laatste 20 minuten een linie door, en mocht in de spits een scherpe voorzet van onze Spaanse amigo Diego met een ouderwetse puntertje in de hoek de 1-4 eindstand op het wedstrijdformulier schieten. Een wat geflatteerde uitslag, maar de veteranen zijn er niet minder blij om en blijven op plaats 2. De komende twee wedstrijden worden weer thuis op het geliefde hoofdveld gespeeld en hopelijk blijven de punten in huis.