Overwinningen en blessures gaan hand in hand voor veteranen

SEV VE1

Mannen Veteranen zaterdag, VE1, 2e klasse 1

12 november 2016 14:30

A Kamping

Vandaag moesten de veteranen de strijd aan met Sport En Vriendschap (SEV) uit Leidschendam, de nummer één na laatst van de competitie. Op papier een makkie, maar aangezien de veteranen een waslijst aan blessures hebben, moeten de veteranen ook tegen SEV aan de bak. De man van glas Silleman ontbrak, net als medespitsen Ted de la Koers en Johan, maar Michel Basdew was bereid zijn vrije zaterdag op te geven met ons mee te doen. Daar waren wij maar al te blij mee, want de andere (beker)wedstrijd die hij meedeed, maakte hij er drie. De eerste helft ging, na een moeizame start waarbij SEV minimaal één keer had moeten scoren, toch vrij gemakkelijk. Ondanks dat de Leidschedammers een brede selectie van 16 hadden, en doorwisselde, kwam dat hun spel niet ten goede. Michel maakte er in de 1e helft al 2, Spaanse amigo Diego draaide er in één keer een corner achter de bebrilde goalie en zelfs belchinees Appie scoorde sinds mensenheugenis een goal. Een ruime 4-0 ruststand was het resultaat. In de rust ging het over de hoogte van de eindstand, want SEV bakte er niet veel van. In de tweede helft was dat geheel anders, en de veteranen kwamen onder druk te staan. Een goal kon niet uitblijven en die viel dan ook na slecht verdedigen. Nadat Richard Molle er na een sambagoal de 5-1 op het (niet gebruikte) scoreboard zette, was de druk van SEV wat verdwenen. Echter nadat de goedspelende Michel 'Bale' Onderstal met een naar later bleek een gescheurde achillespees uitviel, waren de oranjehemden even de kluts kwijt en werd de 5-2 gemaakt. Appie had op deze wedstrijd gegokt en met een geplaatst schot langs eigen goalie MacSander de 5-3 tegen de touwen, werd het nog spannend. Uit een counter maakte Michel, na een pass van de voor de wedstrijd met golfpet en -blouse getooide Chocoprins John, de bevrijdende 6-3. Weer drie punten, maar ook weer een (zware) blessure erbij voor de veteranen. Sterkte Michel met het herstel en hopelijk mogen we je volgend seizoen weer begroeten!