Enrico Koers (penalty)
Enrico Koers (scrimmage)

Mannen Veteranen zaterdag, VE1, 2e klasse 1

10 december 2016 14:30

Mopperend liepen de in foeilelijke rood geel getooide hyacinthentelers in de rust naar de kleedkamers. Hoe was het toch mogelijk dat zij, thuisploeg Van Nispen VE2, niet voorstonden en de tegenstander, de veteranen van Alphia, bovenaan staan? De gelijkmaker was net voor de rust door de Zilkers binnengetikt, maar het viel ze blijkbaar toch tegen. Thuis nog alles gewonnen, dus vandaag moest het ook weer gebeuren. Een kwartiertje na rust wist de thuisploeg wel waarom de ploeg van leider Ben bovenstaat. Tegen de veteranen kan je weinig fouten permitteren en die werden dus genadeloos afgestraft. Een 1-4 stond er plotseling op het scorebord, en dan waren de veteranen nog verre van compleet. Oerend Hart had de hele week zijn hoge hoed op en daar kwam alleen Michel Basdew, onze aspirant veteraan, uit. Gebracht door niet Taxi Van Asselt, maar Taxi Slagter en zoals altijd zeer welkom. Uiteraard pikte Michel zijn goal weer mee. Stef had in de eerste helft een voorzet zomaar achter de sympathieke, doch niet zeer betrouwbare Zilkse goalie zien verdwijnen. Topschutter Ted de la Koers had tussen zijn feestjes door zin om in het veld te scoren, en maakte er weer twee. Zo ontstond er dus een marge van drie en daar waren de Duijnknijnen stil van. Op het laatst zette de thuisploeg, een mengeling van een matige verdediging, uitstekende voorhoedespelers en zichzelf uit de wedstrijd en voor eigen team niet bevordelijke pratende middenvelders , alles op alles. Twee goals, waarvan 1 in blessuretijd, maakte zij nog, maar de veteranen konden weer 3 punten bijschrijven. Uitblinker van vandaag was de zeer objectieve scheidsrechter, die er een leuke, stevige, maar faire wedstrijd van gemaakt heeft. Complimenten die hij weer op zijn beurt gaf aan onze top, en prof in spé, grensrechter Brett gaf! De overwinning betekende ook dat de veteranen winterkampioen zijn geworden. Een prestatie die, na een bedroevende bekercompetitie, een matige competitiestart van 4 punten uit 3 wedstrijden, maar uit de laatste 9 wedstrijden 25 punten, niemand had durven dromen. De hoge hoed van Oerend Hart kan weer even op de plank, en te hopen is dat na de winterstop weer wat geblesseerde spelers terugkeren in de nu smalle selectie.