4 - 0

Meerburg 1

Mannen, 1, 4e klasse A

7 april 2018 14:30

Dit weekend stond er in de 4e klasse A een echte topper op het programma. Helaas geen topper voor de bovenste plekken, want Sev, Oegstgeest en VVSB gaan uitmaken wie zich tot kampioen mag gaan kronen aan het einde van het seizoen. Nee, Alphia - Meerburg was de topper voor de fel begeerde 4e plaats die recht geeft op promotiewedstrijden naar de 3e klasse. De opdracht voor beide teams was voorafgaand aan de wedstrijd duidelijk, winnen. Het leek erop dat Alphia deze opdracht het beste begrepen had. Vanaf het eerste fluitsignaal gingen de oranjehemden er voor. Na nog geen 30 seconde was Nando Meijer al aan de Meerburg verdediging ontsnapt en zag zijn schot in het zijnet belanden.

In de 7e minuut was het dan wel raak voor de Alphianen. Op randje van buitenspel mocht Jesse Lipsius alleen op de doelman af en omspeelde deze gemakkelijk en kon de 1-0 op het scorebord zetten. De protesten van de Meerburg spelers en assistent werden door de arbiter weggewoven. Alphia ging door. Na een fantastische crosspass van Floris Buynink was het Brian de Bruin, die in de 11e minuut, de Meerburg doelman in de korte hoek kansloos liet. De oranjetrein was op stoom en werd een paar keer door de Meerburg doelman nog tegengehouden. In de 21e minuut gooide Brian de Bruin deze wedstrijd al in het slot. Na een fantastiche sleepbeweging krulde hij de bal netjes onhoudbaar in de kruising. Alphia kreeg deze eerste helft nog een aantal goede mogelijkehden maar vond steeds de doelman op zijn weg.

In de tweede helft lieten de Alphianen de teugels wat vieren en mocht Meerburg het spel maken. Dit resulteerde wel in een aantal mogelijkheden voor de bezoekers. Echt gevaarlijk werd het nooit voor doelman Robbert Plug. In de slotfase zette de Alphianen nog even aan. Nadat eerst de 4-0 van Sander Egberts werd afgekeurd wegens buitenspel, scoorde Sander in de 89e minuut alsnog de 4-0. Een schot vanaf de rand 16 meter was voor de Meerburg doelman te veel. Niet veel later besloot de scheidsrechter de wedstrijd te beëindigen en zetten de Alphianen een goede stap naar de felbegeerde 4e plek.

Volgende week gaan de mannen van het trainersduo Leverock/Lankhaar op bezoek bij het Haagse KSD/Marine. De Haagse ploeg won dit weekend met 1-3 van Roodenburg. Eerder dit seizoen eindigde deze wedstrijd op sportpark De Bijlen in 4-4. De oranjehemden zijn dus gewaarschuwd. De wedstrijd in Den Haag zal om 14:30 uur aanvangen.