Alphia buigt achterstand om in overwinning

Haagse Hout 1

1 - 2

Mannen, 1, 4e klasse A

31 maart 2018 15:00

Afgelopen zaterdag speelde Alphia op een zeer slecht veld de uitwedstrijd tegen Haagse Hout. Dat het geen makkelijke wedstrijd zou gaan worden was vooraf al bekend. Haagse Hout heeft een aardig team, wat het de Alphianen eerder in het seizoen ook al moeilijk maakte, maar speelt heel wisselvallig. Dus het is iedere keer maar weer afwachten wat het team gaat doen. Nu was voetballen op het veld bij Haagse Hout geen gemakkelijke opgave. Alphia probeerde het nog wel, maar gaande weg de eerste helft hanteerde beide teams steeds vaker de lange bal. De Alphianen kregen een paar goede mogelijkheden, maar deze werden niet benut. Vlak voor de rust leek het erop dat Remco Zuijdervliet de score opende. Zijn doelpunt werd eerst door de leidsman goedgekeurd, maar na lang overleg met de assistent werd uiteindelijk besloten om het doelpunt alsnog te annuleren. Beide teams zochten na 45 minuten dan ook met een 0-0 stand de kleedkamer op.

In de tweede helft was het Alphia dat steeds de aanval zocht, maar steeds in de eindfase werd de verkeerde keuze gemaakt. Vanuit het niets kwamen de gastheren na een goed uur spelen op 1-0. Een domper voor de oranjehemden, maar er werd nog even wat gas eropgezet en dat werd in de 71e minuut beloond. Een prima vrijetrap van Vincent Hoogervoorst zorgde ervoor dat Remco Zuijdervliet de 1-1 achter de doelman van Haagse Hout kon koppen. Niet veel later (74e minuut) zorgde Vincent Hoogervoorst er zelf voor met een afstandschot van 30 meter dat de Alphianen een voorsprong namen (1-2). Het bleek het laatste wapenfeit van beide teams te zijn geweest en zo nam Alphia drie belangrijke punten mee naar Alphen aan den Rijn.

Volgende week staat de belangrijke wedstrijd voor de 4e plaats op het programma. Dan komt Meerburg op bezoek op sportpark De Bijlen. De wedstrijd zal om 14:30 uur aanvangen. Hopelijk kan Alphia de voorsprong op de Zoeterwoudenaren vergroten, zodat de belangrijke vierde plek wat steviger in handen komt van de Alphianen.