Onverwachte nederlaag Alphia bij rode lantaarndrager WVC

...
70'

Mannen, 1, 4e klasse A

17 maart 2018 14:30

Alphia is dit weekend tegen een onverwachte nederlaag aangelopen. Waar vorige week de nummer 1 van de competitie nog werd verslagen met 2-1, was het deze week de rode lantaarndrager WVC dat met 3-0 won van de oranjehemden. Je kan je ook allemaal afvragen of sporten met deze gevoelstemperaturen gezond is voor een mens en voor wie je het allemaal doet. De toeschouwers hadden deze wedstrijd in iedergeval links laten liggen en het handje supporters die er waren geloofde het ook snel wel. Wat overbleef waren een aantal verkleunde wisselspelers en technische staf en 22 man achter een balletje aan rende (die overal heen vloog door de harde wind) en iemand die alles in goede banen moest leiden. Maar goed dit is geen excuus van deze nederlaag. Alphia begon sterk aan de wedstrijd in Roelofarendsveen en kreeg direct een aantal goede kansen om de score te openen. Helaas lukte dit niet en kwamen de gastheren beter in hun spel. Na een goed half ur spelen kwam WVC vanuit een spaarzame aanval opeens op 1-0. In de eerste helft kon Alphia hier niets meer tegenoverzetten waardoor de Alphianen met een kleine achterstand de warme kleedkamer mochten opzoeken.

De start van de tweede helft was voor Alphia hoopgevend. Justin Flippo mocht vanaf de aftrap één op één op de WVC doelman afgaan. Echter lukte het hem niet om dit om te zetten in de 1-1. Ook kansen van Nando Meijer en Jesse Lipsius werden niet omgezet in doelpunten. En zo gebeurde het dat op het moment dat bekend werd dat Meerburg verloren had (2-5), WVC op een 2-0 voorsprong kwam. Er was op dat moment nog een half uur te spelen en Alphia ging op zoek naar doelpunten om alsnog met een goed resultaat uit Roelofarendsveen te vertrekken. Toen ook in de 70e minuut een zondagsschot nog achter de Alphia doelman viel was het verzet gebroken en kon WVC de wedstrijd gemakkelijk uitspelen en drie punten aan hun magere puntentotaal toevoegen.

Volgende week staat er weer een topper op het programma voor Alphia. Dan komt het Noordwijksehoutse VVSB op bezoek op sportpark De Bijlen. De wedstrijd zal om 14:30 uur aanvangen.