1 - 8

Alphia 1

Mannen, 1, 4e klasse A

24 februari 2018 15:00

Alphia mocht dit weekend aantreden voor de eerder afgelaste wedstrijd tegen Udo in te halen. Het radioprogramma Sport Lokaal had zelfs verslaggever Herman Scholten uitgekozen om op het ijskoude sportpark van Udo live verslag te doen van deze wedstrijd. Gelukkig zorgde de  Alphianen nog voor wat verwarming voor de toeschouwers door maar liefst acht doelpunten te maken.

De toeschouwers moesten deze middag vanaf 15:00 uur aanwezig zijn, want binnen 4 minuten hadden de oranjehemden al twee keer gescoord. Bryan de Bruin schoot in de tweede minuut vanuit een corner de 0-1 binnen en niet veel later was het Nando Meijer die op aangeven van Remco Zuijdervliet de wedstrijd al leek te beslissen (0-2). De Alphianen gingen in de eerste helft verder en liepen uiteindelijk uit naar een 1-5 ruststand. Remco Zuijdervliet (2x) en Sander Egberst zorgde voor de Alphense productie. Bij de 0-4 mochten de gastheren in de 39e minuut nog iets terug doen deze middag (1-4).

In de tweede helft startte Alphia wat onrustig en duurde het even voordat er weer gescoord werd. Het was uiteindelijk in de 66e minuut Vincent Hoogervoorst die met een mooie goal de score naar 1-6 bracht. Hierna waren het Bryan de Bruin en Vincent Hoogervoorst die uiteindelijk de ruime 1-8 overwinning op het uitslagenformulier zette.

Door deze overwinning steeg Alphia naar plek 4 op de ranglijst. Een plek die zeer waarschijnlijk een nacompetitie ticket kan opleveren. De top drie is momenteel iets te ver weg voor de Alphianen, maar alles kan nog in deze competitie. Volgende week is Alphia weer vrij en op zaterdag 10 maart staat de topper tegen de nummer 1 Oegstgeest op het programma. Wellicht kunnen de Alphianen dan voor een sensatie zorgen door de punten op het eigen Sportpark te houden. De wedstrijd op 10 maart zal om 14:30 uur aanvangen.