Trainingskamp Alphia 1 in Barcelona (dag 2 & 3)

12 januari 2020 19:30

Dag 2 van het trainingskamp bestond uit een teambuildingsdag met aan het einde van de middag een oefenwedstrijd tegen het Zeeuwse Oostkapelle, dat in de top van de tweede klasse speelt. Na een kleine wandeling en een metrorit van zo'n 20 minuten kwamen de spelers aan op het complex waar de wedstrijd gespeeld zou gaan worden. Na kennismaking met de tegenstander werd rond de klok van 4 uur begonnen aan de warming-up.

De Alphianen schoten uit de startblokken en bij de eerste beste aanval was het Nando Meijer die de 1-0 binnentikte. Alphia speelde vrijuit en de ene na de andere mooie aanval werd door de blauwhemden (Alphia speelde in het blauw) op de mat gelegd. Uiteindelijke waren het Killian Bouwhuis en Dion Duurham die de 3-0 ruststand op het scorebord zette. De Alphianen ging onder het applaus van de aanwezige Spaanse toeschouwers van het veld.

De tweede helft liet Alphia de teugels wat vieren, wat gelijk een doelpunt voor Oostkapelle opleverde. Uiteindelijke was het Bryan de Bruin die met een fantastische omhaal het geloof bij de tegenstander wegnam en zo de 4-1 eindstand op het scorebord zette. Hierna is het team gezamelijk uit eten geweest, waarna de avond werd afgesloten in het uitgaansgebied van Barcelona.

De zondag stond in het teken van de toerist uithangen. Zo werd de stad met de fiets verkend en werden er diverse foto's gemaakt. Uiteraard mocht een bezoekje aan Camp-Nou natuurlijk ook niet ontbreken. Vanavond word de dag afgesloten met een gezamelijk diner.

Bron: Alphia 1