Alphia en Hertha maken er een spektakel van

8 oktober 2016 22:15

Alphia en Hertha hebben er afgelopen zaterdag een waar spektakel van gemaakt. Binnen het half uur waren er al 5 doelpunten gemaakt en menig toeschouwer vroeg zich af waar dit zou eindigen.

De bezoekers uit Vinkeveen namen brutaal een voorsprong op Sportpark De Bijlen. In de 6e minuut schoten ze een mooie vrije trap achter doelman Van der Zwet (0-1) en in de 14e minuut krulde de Hertha aanvaller vanaf de rand 16-meter de bal over Chris van der Zwet (0-2). Alphia herpakte zich en kwam in de 18e minuut terug in de wedstrijd. Daniel van Leeuwen benutte een penalty (1-2). Niet veel later (21e minuut) kregen de oranjehemden opnieuw een penalty, die opnieuw werd benut door Daniel van Leeuwen (2-2). Hierna was Alphia helemaal los en uit de eerste de beste aanval was het Bryan de Bruin die in de 22e minuut de Alphianen op voorsprong schoot met een bal hoog in het doel (3-2). Alphia kreeg diverse kansen op meer, maar het vizier stond niet meer op scherp. Vanuit het niets kwamen de bezoekers in de 36e minuut op gelijke hoogte (3-3) door een te korte terugspeelbal van Kevin Hoogendoorn. Met deze 3-3 werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft bleef Alphia de bovenliggende partij, maar de doelpunten vielen nu minder. De Alphianen kregen diverse goede mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar het beslissende schot was iedere keer te zwak. De man in het zwart wilde vandaag ook de aandacht op zich hebben. Bij diverse overtredingen liet hij geen verzorging toe in het veld wat tot irritatie leiden in het veld. Uiteindelijk viel vijf minuten voor het einde de bevrijdende goal voor Alphia. Na een mooie voorzet van Vincent Hoogevoorst kopte Daniel van Leeuwen de 4-3 binnen.

Een verdiende overwinning voor de Alphianen, maar we maakte hetons wel onnodig moeilijk. Volgende week staat de Alphense derby tegen Hazerswoudse Boys op het programma. Om 14:30 uur wordt er in Hazerswoude-Dorp afgetrapt.