Alphia doet zichzelf te kort in derby

17 oktober 2016 14:30

Alphia heeft zichzelf afgelopen weekend ernstig te kort gedaan in de derby tegen Hazerswoudese Boys. Vanaf de 15e minuut waren de Alphianen heer en meester op het veld. Maar na 97 minuten voetballen liepen de mannen van trainer Angelo Leverock met een 2-1 nederlaag van het veld.

Zoals de trainer het in het interview aangaf: "Zonde, zonde, zonde om een gewonnen wedstrijd zo uit handen te geven". Alphia had bij het begin van de wedstrijd even nodig om in het goede wedstrijdritme te komen. De oranjehemden zagen in de 3e minuut Hazerswoudse Boys al scoren, maar de spits gebruikte hierbij zijn handen en zodoende werd deze goal terecht afgekeurd. Na 15 minuten voetballen kreeg Alphia grip op de wedstrijd en gaven ze de nummer twee van de competitie geen enkele kans. Alphia kwam in de eerste helft tot een aantal goede mogelijkheden. Maar het laatste tikkie was steeds te slap of niet zuiver genoeg. Hierdoor gingen beide teams met 0-0 de rust in.

In de tweede helft zette Alphia gelijk weer druk op Hazerswoudse Boys. Opnieuw kwamen er enkele goede mogelijkheden. In de 57e minuut was het dan eindelijk raak voor de Alphianen. Bryan de Bruin ontsnapte aan de linkerkant en zag zijn balletje breed door Daniel van Leeuwen tot doelpunt worden bekroond. Ook na deze voorsprong kreeg Alphia diverse mogelijkheden om de score uit te breiden, maar zag Hazerswoudse Boys in de 70e minuut vanuit het niets op gelijk hoogte komen (1-1). In de slotfase die daarna volgde ging het spel op en neer en waren er voor beide doelen soms hachelijke momenten. Doelpunten vielen er niet en zo leek deze derby in een gelijkspel te eindigen. In de 97e minuut mocht Hazerswoudse boys nog eenmaal een vrije trap nemen. De vrijetrap werd goed in de 16-meter gelegd en zo kon Roy van Leeuwen de onterechte 2-1 binnen knikken.

Volgende week wacht voor Alphia de tweede ronde van de KNVB Beker tegen zondag 3e klasser Maasstad Tediro. Deze wedstrijd zal om 17:00 uur (!!!) worden afgetrapt op Sportpark De Bijlen.

Klik hier voor de interviews van Angelo Leverock en Daniel van Leeuwen bij Studio Alphen.