Stand van zaken na drie weken Bekervoetbal

14 september 2020 10:45

Na drie weken het “Nieuwe voetbal” te hebben gespeeld is iedereen wel klaar voor de competitie, die vanaf 19 september gaat starten. Voor de meeste teams worden deze drie bekerwedstrijden als oefenwedstrijd gezien, om daarna de stand op te maken hoe het team er voorstaat. Van de 24 teams die deelnamen aan het Beker toernooi zijn er zes teams al zeker van de tweede ronde. Twee teams moeten nog een wedstrijd spelen om daarna te weten of ze een ronde verder zijn.

Bij de Seniorenteams zijn Alphia 1, Alphia 3, Alphia 7 en Alphia 9 al zeker dat ze binnenkort in de koker gaan voor de loting. Alphia 35+1 en Alphia VR1 moeten nog een wedstrijd spelen. Alphia 2, Alphia 5 en Alphia 35+2 kwamen net wat puntjes te kort voor de eerste plaats in hun poule en Alphia 6 kwam twee doelpunten te kort.

Bij de Jeugd was het aantal teams dat de volgende ronde haalde iets minder. Daar zijn alleen de meiden en jongens van de Onder 15 teams (JO15-1 en MO15-1) door. De O19-1, O17-1, O16-1 en O13-3 waren er dicht bij, maar kwamen net wat puntjes te kort. Voor de O14-1 waren de druiven extra zuur. Zij kwamen een paar doelpunten te kort om als eerste in de poule te eindigen.

Bij de Zaal wordt er geen poule fase in het Beker toernooi gespeeld. Daar zijn het gelijk knock-out wedstrijden. Alphia zaal 1 trof een zware tegenstander in Hoofdklasser Stomwpijk’92. Qua veldspel konden de Alphianen goed meekomen, allen de effectiviteit van de tegenstander gaf de doorslag deze avond. Ook het tweede zaalteam van Alphia trof het niet. Zij waren ook gekoppeld aan een team dat een klasse hoger speelde en moesten hun meerdere erkennen. Alphia zaal 3 kwam niet uit in het Beker toernooi, omdat dit team pas werd opgericht toen het Beker toernooi al bezig was.