Droomdebuut Ralph Zeilstra bij Alphia 1

23 januari 2022 10:15

Afgelopen weekend speelde een combinatie van Alphia 1 en 2 een oefenwedstrijd tegen de aanstormende talenten van Alphia O23. In de voorbereiding op de tweede seizoenshelft werd er bij deze wedstrijd 2x30 minuten gespeeld. Ook liet hoofdtrainer Marcel Vondeling zien dat hij de talenten bij de jeugd goed in de gaten houdt. Bij de hoofdmacht had Ralph Zeilstra, spelend in de O18-1, een uitnodiging van Marcel ontvangen.

Van enige spanning bij de debutant was geen sprake. Ralph liet in het eerste helft van de wedstrijd gelijk van zich horen. Met een loop zuivere hattrick liet hij als linksbuiten zien wat hij in zijn mars heeft. In de tweede helft werden beide teams gecombineerd en was het opnieuw Ralph die het enige doelpunt in de tweede helft scoorde. Het werd uiteindelijk dus 4-0, maar dat was niet belangrijk deze middag. Het belangrijkste was dat de spelers weer wedstrijdritme opdeden.

"Het ging wel lekker" was de reactie van Ralph na afloop van de wedstrijd en dat is nog mild uitgedrukt als je bij je debuut vier keer scoort. Trainer Marcel Vondeling was zeer gecharmeerd van het optreden van Ralph. "Hij heeft een hele goede indruk bij mij achtergelaten" zei Marcel na afloop. Wie weet gaan we Ralph dit seizoen nog vaker in actie zien bij het eerste.

Als de versoepelingen aankomende dinsdag verder gaan en er weer wedstrijden tegen andere teams gespeeld mogen worden, speelt Alphia 1 volgende week zaterdag om 14:30 uur thuis een oefenwedstrijd tegen EMM'21.

Bron: Alphia 1