Veteranen maken alleen maar mooie goals tegen Arc

21 september 2016 21:45

De veteranen mogen het dit seizoen een klasse hoger proberen. De 2e plaats van vorig seizoen was goed genoeg voor de promotie naar de 2e klasse. De bekercompetitie voorspelde niet veel goeds. Twee dikke nederlagen, oftewel vijf voor en 16 tegen is niet best. Het aantal tegentreffers was bijna als vorig seizoen in de competitie. Toch was de stemming vooraf ontspannen.

Zo kwam topschutter Ted de la Koers in een John Travolta jasje aanlopen en medespits Johan was lekker relaxed vanwege de old timer dag voor zijn deur. Voorafgaand aan de wedstrijd was een minuut stilte vanwege het overlijden van oud-Alphiaan Piet van As, maar ook die van plotseling overlijden van de aanvoerder van ARC VE1, de tegenstander van vandaag. Na het respectvolle stil zijn en daaropvolgend applaus, floot gastheer Kamping voor het begin. De veteranen wilden graag winnen, en al snel werd de bal al aardig rondgetikt. Erik (was afwezig tijdens het bekertoernooi, maar wel genoeg kilometers in de benen) vormde met broertje Stef het centrale duo achterin en gaven bijna niks weg. Met een prachtige lob van Johan, na goed doorgaan van Andres, werd de eerste goal op het (uitstaande) scoreboard gezet. Nog voor rust maakte Stef een nog mooiere goal door de bal van net over de middenlijn, over de ver voor de goal staande keeper (was normaal een veldspeler, en schijnt ook een schilder te zijn) te schieten. Keeper Sander, met zijn foeilelijke paarse keeperstenue, had nog niets te doen gehad en na de wedstrijd (ook in de 2e helft was ARC niet gevaarlijk) kon hij zo het tenue opvouwen en weer terug in de kast leggen. De 2e helft hadden de veteranen nog steeds het beste van het spel en met een weergaloze goal van Koers met de wedstrijd beslist. Nu stond wel een 'normale' keeper op goal, maar ook hij kon de bal niet tegenhouden. Vlak voor tijd scoorde Andres met een geplaatst schot in de hoek voor de eindstand van 4-0. Volgende week wacht Rijnsburgse Boys, die de eerste wedstrijd met 11-0 verloor. Wellicht kunnen de veteranen weer drie punten bijschrijven.