Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Informatie Schoolvoetbal Toernooi

Informatie Schoolvoetbal Toernooi

KNVB SCHOOLVOETBAL


Het leukste schoolsporttoernooi van Nederland

Het toernooi
Sinds 2013 organiseert voetbalvereniging Alphia, op verzoek van de gemeente Alphen aan den Rijn, het jaarlijkse KNVB Schoolvoetbaltoernooi voor alle jongens en meisjes uit de groepen 5 tot en met 8 van het basisonderwijs. Op de velden van het mooie sportpark De Bijlen strijden in de meivakantie vele basisscholen met één of meerdere teams in vier categorieën voor de eeuwige roem en een plaats in de district finale.

Het is een unieke kans voor álle kinderen om een spannende wedstrijd te spelen en officieel hun school te vertegenwoordigen. Voor veel deelnemers is het een (eerste) kennismaking met voetbal als teamsport en begint zo een mooie, plezierige hobby bij een voetbalvereniging!

Het Schoolvoetbal toernooi voor de gemeente Alphen aan den Rijn vindt in 2022 traditiegetrouw plaats in de mei vakantie. Er is nog geen exacte datum bekend. Er wordt gespeeld in de volgende categorieën:

  • Categorie A: Jongens Groep 7-8  (8×8 op een half veld)
  • Categorie B: Meisjes Groep 7-8  (8×8 op een half veld)
  • Categorie C: Jongens Groep 5-6  (6×6 op een kwart veld)
  • Categorie D: Meisjes Groep 5-6  (6×6 op een kwart veld)


Finales
De winnaars van elke categorie van het lokale toernooi bij voetbalvereniging Alphia stromen door naar de regiofinales, welke op woensdag 13 mei 2020 bij voetbalvereniging Sporting Leiden te Leiden wordt georganiseerd, en eventueel ook naar de districtsfinales. De winnaars van de zes districtsfinales nemen deel aan de landelijke finale op 17 juni op het KNVB sportcentrum in Zeist. Mocht jouw team deelnemen aan de regio-, district- of landelijke finale, dan is dat een unieke prestatie, waar je al enorm trots op mag zijn.

Spelregels (Nieuwe wedstrijdvormen)
Het amateurvoetbal is vanaf het seizoen 2017/’18 gestart met de invoering van de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. De onder 8-, onder 9- en onder 10-pupillen spelen voortaan in een 6 tegen 6 wedstrijdvorm op een aangepast kwart veld en de onder 11- en onder 12-pupillen spelen hun wedstrijden in een 8 tegen 8 wedstrijdvorm op een aangepast half veld.

Ook de wedstrijden bij de schoolvoetbaltoernooien zijn aangepast naar deze nieuwe wedstrijdvormen. De groepen 5/6 spelen 6 tegen 6 op een kwart veld en de groepen 7/8 spelen 8 tegen 8 op een half veld, conform de spelregels/veldafmetingen van de nieuwe wedstrijdvormen. De exacte spelregels en reglementen staan hieronder vermeld.

Flyer 6tegen6 Schoolvoetbal

Flyer 8tegen8 Schoolvoetbal

Reglementen Schoolvoetbal

 

In beweging
Het is voor kinderen belangrijk dat ze vaak en goed bewegen. Actief bezig zijn met leeftijdsgenoten is cruciaal voor de gezondheid en de sociale ontwikkeling van alle kinderen. KNVB Schoolvoetbal wil kinderen het plezier van bewegen laten ervaren, door samen met vriendjes en vriendinnetjes uit de klas te strijden voor de eer van de school.

Samen voetballen is een mooie mogelijkheid om de band met alle kinderen uit de klas te versterken. Dat hoeft niet als speler in het team, maar mag ook als fan, verzorger of coach!


Heb je nog vragen over het Schoolvoetbal Toernooi Alphen aan den Rijn, neem dan via onderstaand contactformulier contact op met de organisatie.

 Volg en like het Schoolvoetbal Alphen aan den Rijn op Facebook (klik hier
 

Contactpersoon Schoolvoetbal Toernooi  
Naam Michael Hofhuis & Egbert Habraken
E-mail Stuur een bericht
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!