Informatie Alphens Schoolvoetbaltoernooi - v.v. Alphia

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Informatie Alphens Schoolvoetbaltoernooi

Informatie Alphens Schoolvoetbaltoernooi

Schoolvoetbal_-_aanmeldbrief_2.pngIeder jaar organiseert voetbalvereniging Alphia voor alle leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 van alle basisscholen uit de gemeente Alphen aan den Rijn het Alphens Schoolvoetbaltoernooi. Wat is er nou mooier om samen met je klasgenoten (jongens en meiden) jouw school officieel te vertegenwoordigen en samen spannende wedstrijden te spelen. Voor veel deelnemers is het een (eerste) kennismaking met voetbal als teamsport en begint zo een mooie, plezierige hobby bij een voetbalvereniging!

Op de voetbalvelden van het mooie sportpark De Bijlen zullen de scholen op maandag 24 april 2023 (meivakantie) vanaf 09:30 uur in vier leeftijdscategorieën gaan strijden voor een mooie beker de eeuwige roem:

  • Categorie A: Jongens Groep 7-8  (8×8 op een half veld)
  • Categorie B: Meisjes Groep 7-8  (8×8 op een half veld)
  • Categorie C: Jongens Groep 5-6  (6×6 op een kwart veld)
  • Categorie D: Meisjes Groep 5-6  (6×6 op een kwart veld)

Gemixte teams (jongens en meisjes) mogen uiteraard ook deelnemen en zullen in de betreffende Jongens categorie worden ingedeeld.


Finales
De winnaars van elke categorie worden door de organisatie bij de KNVB aangemeld voor de regionale finale op woensdag 17 mei 2023. Hierna vindt op woensdag 31 mei de district finale plaats en uiteindelijk op woensdag 14 juni de Landelijke Finale op de KNVB Campus in Zeist. Deelnemen aan één van deze toernooien is al een unieke prestatie, waar je al enorm trots op mag zijn.


Spelregels
Tijdens het Alphens Schoolvoetbaltoernooi worden de spelregels gevolgd die door de KNVB zijn opgesteld. Leerlingen van groep 7-8 spelen 8 tegen 8 op een 1/2 voetbalveld. De leerlingen uit groep 5-6 spelen 6 tegen 6 op een 1/4 voetbalveld.

De exacte spelregels en reglementen staan hieronder vermeld.


Inschrijven
Het is momenteel nog niet mogelijk om teams aan te melden voor het Alphens Schoolvoetbaltoernooi. De inschrijving van teams zal halverwege januari 2023 worden geopend.


In beweging
Het is voor kinderen belangrijk dat ze vaak en goed bewegen. Actief bezig zijn met leeftijdsgenoten is cruciaal voor de gezondheid en de sociale ontwikkeling van alle kinderen. KNVB Schoolvoetbal wil kinderen het plezier van bewegen laten ervaren, door samen met vriendjes en vriendinnetjes uit de klas te strijden voor de eer van de school.

Samen voetballen is een mooie mogelijkheid om de band met alle kinderen uit de klas te versterken. Dat hoeft niet als speler in het team, maar mag ook als fan, verzorger of coach!


Social Media
Het Alphens Schoolvoetbaltoernooi kan ook gevolgd worden op Social Media. Voor dit evenement is een Facebook- en Instagram pagina aangemaakt. Beide pagina's zijn te vinden via @Schoolvoetbal0172.


Vragen?
Heb je nog vragen over het Alphens Schoolvoetbaltoernooi maak dan gebruik van het Contactformulier Alphens Schoolvoetbaltoernooi. We werken met vrijwilligers, maar we proberen je vraag binnen 24 uur te beantwoorden.
 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!