Informatie Alphens Schoolvoetbaltoernooi - v.v. Alphia

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Informatie Alphens Schoolvoetbaltoernooi

Informatie Alphens Schoolvoetbaltoernooi

Alphens_Schoolvoetbal_-_Website.pngIeder jaar organiseert voetbalvereniging Alphia voor alle leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 van alle basisscholen uit de gemeente Alphen aan den Rijn het Alphens Schoolvoetbaltoernooi. Wat is er nou mooier om samen met je klasgenoten (jongens en meiden) jouw school officieel te vertegenwoordigen en samen spannende wedstrijden te spelen. Voor veel deelnemers is het een (eerste) kennismaking met voetbal als teamsport en begint zo een mooie, plezierige hobby bij een voetbalvereniging!

Op de voetbalvelden van het mooie sportpark De Bijlen zullen de scholen op maandag 24 april 2023 (meivakantie) vanaf 09:30 uur in vier leeftijdscategorieën gaan strijden voor een mooie beker de eeuwige roem:

  • Categorie A: Jongens Groep 7-8 (8×8 op een half veld)
  • Categorie B: Meisjes Groep 7-8 (8×8 op een half veld)
  • Categorie C: Jongens Groep 5-6 (6×6 op een kwart veld)
  • Categorie D: Meisjes Groep 5-6 (6×6 op een kwart veld)

Gemixte teams (jongens en meisjes) mogen uiteraard ook deelnemen en zullen in de betreffende Jongens categorie worden ingedeeld.

De winnaars van elke categorie worden door de organisatie van het Alphens Schoolvoetbaltoernooi bij de KNVB aangemeld voor de regionale finales op woensdag 17 mei 2023. Hierna vindt op woensdag 31 mei 2023 de district finales plaats en uiteindelijk op vrijdag 23 juni 2023 de Landelijke finales op de KNVB Campus in Zeist. Deelnemen aan één van deze toernooien is al een unieke prestatie, waar je al enorm trots op mag zijn.

Inschrijven
De inschrijving voor het Alphens Schoolvoetbaltoernooi op maandag 24 april 2023 is gesloten.


Programma
De wedstrijdschema’s voor het Alphens Schoolvoetbaltoernooi is via de app Tournify te raadplegen. Deze gratis app is beschikbaar in de Google Play Store (Android) en de Apple Store (IOS) voor de smartphones. Installeer deze app op je smartphone en zoek naar het toernooi Alphens Schoolvoetbaltoernooi 2023.

In de app kan je via de knop Mijn team één of meerdere teams als je favoriete team instellen. Tik het team aan en selecteer rechtsboven in de app het sterretje. Van de favoriete team(s) ontvang je ook pushberichten als het team moet spelen.

De wedstrijdschema's zijn ook via de pagina Alphens Schoolvoetbaltoernooi te benaderen. De eerste wedstrijden van het toernooi zullen om 09:30 uur beginnen.


Spelregels
Tijdens het Alphens Schoolvoetbaltoernooi worden de spelregels gevolgd die door de KNVB zijn opgesteld. Leerlingen van groep 7-8 spelen 8 tegen 8 op een 1/2 voetbalveld. De leerlingen uit groep 5-6 spelen 6 tegen 6 op een 1/4 voetbalveld.

De exacte spelregels en reglementen staan hieronder vermeld.


In beweging
Het is voor kinderen belangrijk dat ze vaak en goed bewegen. Actief bezig zijn met leeftijdsgenoten is cruciaal voor de gezondheid en de sociale ontwikkeling van alle kinderen. KNVB Schoolvoetbal wil kinderen het plezier van bewegen laten ervaren, door samen met vriendjes en vriendinnetjes uit de klas te strijden voor de eer van de school.

Samen voetballen is een mooie mogelijkheid om de band met alle kinderen uit de klas te versterken. Dat hoeft niet als speler in het team, maar mag ook als fan, verzorger of coach!


Social Media
Het Alphens Schoolvoetbaltoernooi is ook te volgen via onderstaande Social Media kanalen.

Facebook.png  @Schoolvoetbal0172

Instagram.png  @Schoolvoetbal0172


Vragen?
Heb je nog vragen over het Alphens Schoolvoetbaltoernooi, kijk dan op de pagina meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij maak dan gebruik van het Contactformulier Alphens Schoolvoetbaltoernooi.

We werken met vrijwilligers, maar we proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!