Alphia JO15-1 doet goede zaken in Duitsland - v.v. Alphia

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Alphia JO15-1 doet goede zaken in Duitsland

Alphia JO15-1 doet goede zaken in Duitsland

8 april 2023 16:15


Het Paasweekend is traditiegetrouw een weekend met veel toernooien. Diverse Alphia teams zijn vandaag en maandag te vinden op het complex van DHL in Delft. Alphia JO15-1 vertrok afgelopen vrijdag al naar de Nieder Rhein Throphy in Dusseldorf, waar het dit Paasweekend een internationaal toernooi speelt.

Gisteren Goede Vrijdag vetrokken de mannen rond het middaguur richting Duitsland. Na maanden vooruitkijken naar het toernooi was het eindelijk zover. Na een tussenstop bij restaurant de Gouden Bogen voor een ijsje waren zij om 15.30 uur bij FC Buderich in Meerbusch vlakbij Dusseldorf voor het aanmelden. Daarna was het kwartier maken in de jeugdherberg waar zij dit weekend verblijven. Na een redelijke maaltijd in de jeugdherberg werd er in de avond nog een klein wandelingetje gemaakt langs de Rijn. Uiteraard gingen de oranjehemden tijdig naar bed om zaterdag topfit te zijn. Andere teams bleven nog wat langer onrustig.
 

Na een prima Duits fruhstuck vertrokken de Alphianen naar het toernooi. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen SVC’08 uit Scheveningen. Na een fair play ceremonie en ontvangst van een echt vaantje ving de wedstrijd aan. Uitermate scherp begon de J015-1 aan de wedstrijd. Alle verwachtingen werden overtroffen. Binnen vijf minuten stonden de uiterst gretige jongens al 2-0 voor door doelpunten van spits Shervin en Olaf. Alphia bleef druk zetten en was uiterst dominant. Het middenveld met Finn, Siep en Sepp was heer en meester en meer doelpunten volgden snel. Shervin scoorde nog twee mooie doelpunten en Olaf maakte de laatste en bepaalde de eindstand op 5-0. Keeper Mick moest nog wel een paar reddingen maken, maar hield de nul. Rechtsbuiten Jan had met zijn eerste balcontact bijna nog de 6-0 op zijn slof.
Wedstrijd twee was a different kind of cookie voor de mannen van trainers Sebastiaan, Shobeir en Michel. Tegen ESA uit Arnhem uitkomend in de zesde divisie was al na 30 seconden en tegendoelpunt te verwerken. Na deze wake up call stroopten de mannen de mouwen op en gingen vol de strijd aan met deze sterke tegenstander. Na de 2-0 scoorde Siep de aansluitingstreffer uit een scrimage. Vol passie werd door geknokt, maar de sterke linksbuiten van ESA scoorde de 3-1. Kort daarna krulde Shervin de 3-2 prachtig in de verre hoek. Het slotkakkoord was voor ESA met de 4-2. Er wordt zonder grensrechters gespeeld, dus de scheidsrechter kon niet zien dat dit een buitenspeldoelpunt was.

Na een Duitse lunch van bradwurst en pommes werd de laatste wedstrijd gespeeld tegen K.A.C. Betekom uit Belgie. Alphia was fysiek deze tegenstander de baas, maar had moeite om te scoren. Wederom scoorde Olaf het doelpunt. Hij maakte zelf met een kopbal uit de rebound van zijn eigen schot het beslissende doelpunt. De verdediging met Milan, Jesper, Luca, Jasper en Daniel hield stand tegen een paar spaarzame uitbraken van Betekom.

Na dag 1 is Alphia tweede in de poule en speelt zondag in de bovenste helft van het toernooischema. Vanavond gaan de mannen weer vroeg slapen om morgen topfit te zijn. De eerste wedstrijd is tegen SCPB. Direct een zware, want dit team staat eerste in de zesde divisie.
 
 
 
 
Bron: Alphia JO15-1
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!