Onder 15, JO15-1, 3e klasse 03

2 december 2017 8:30

Scheidsrechter

B. de Groot

Waarom deze titel vraag je je af? Nou omdat het team van ASW net zo lang wachtte met het vertrek naar Alphia tot ze zeker wisten dat de wedstrijd doorging. Zodoende arriveerden ze pas 7 minuten voor aanvang van de wedstrijd, terwijl de Alphianen toen al 20 minuten aan hun warming up bezig waren. Had ASW even geïnformeerd of ze toevallig op kunstgras zouden spelen, hadden ze gewoon op tijd weg kunnen gaan en had de wedstrijd op tijd kunnen beginnen. Wij komen bij uitwedstrijden ook wel eens kort voor aanvang van de wedstrijd aan en zorgen er dan voor dat we zo snel mogelijk op het veld staan, zodat we zonder vertraging konden beginnen. Inmiddels was ASW al ruim 20 minuten op het complex maar bleef de kleedkamer deur dicht. Toen vond ik het genoeg en heb ik gevraagd of we konden beginnen, maar de coach van ASW wilde eerst nog even zijn bespreking in de kleedkamer afmaken, terwijl de Alphianen inmiddels al 45 minuten warmliepen en zich warm schoten.

Gelukkig ook ASW wilde aan de wedstrijd beginnen en zo kon er met een ruime vertraging toch worden begonnen aan de wedstrijd. Een wedstrijd die verder heel vriendschappelijk zou verlopen. Alphia was duidelijk de betere ploeg en kwam na een klein kwartier verdiend op 1-0. Tim kwam door op rechts en gaf een voorzet op Twan die hij er alleen nog maar in hoefde te tikken. Hoewel Alphia de kansen had, counterde ASW toch naar 1-1.  Maar voor rust stuurde Patrick Twan op links weg en zijn voorzet voor de goal langs werd door Brett ingetikt, 2-1.

Na de rust bleef Alphia de betere ploeg en liep de score op. Brett kwam door op rechts en Twan tikte de 3-1 binnen. De 4 en 5-1 was identisch beide keren werd Martijn diep gestuurd door Brett en vond hij ook het net.

De verdediging werd vandaag goed geleid door Patryk en werd hij bijgestaan door Diego, Glenn en de strijdvaardige Jip. Al konden zij in het laatste kwartier niet voorkomen dat ASW toch nog 2x scoorde. Zou het er aan gelegen hebben dat de wedstrijd eigenlijk al afgelopen had moeten zijn en de Alphianen dit aan hun biologische klok voelden. Ze verlangden natuurlijk al naar die warme douche na afloop van de wedstrijd.

Al met al was het een goede wedstrijd met een goed resultaat. Nu wacht ons zaterdag nog de laatste competitiewedstrijd uit bij Bernardus. Met een overwinning daar klimmen we minimaal nog 1 plaatsje en dat zouden de jongens ook wel verdienen!