Alphia JO11-01 gaat op wintersport in Waddinxveen

Alphia JO11-1

Onder 11, JO11-1, 4e klasse 05

2 december 2017 8:30

Afgelopen zaterdag togen we naar Be Fair in Waddinxveen. Het had een beetje gevroren en ’s ochtends moesten we al ruiten krabben. Het wordt er niet warmer op als we richting Waddinxveen rijden.  Op het veld is het erg mistig en best wel een beetje glad.

Onze Alphianen hebben er zin in en zijn erg strijdlustig. Ze staan voornamelijk op de helft van Be Fair te spelen. In de eerste tien minuten weet Sean dan ook al twee doelpunten te maken. In een aanval vlak daarna schiet Siep de bal naar het doel, de keeper kaatst hem er weer uit, de bal komt op de voet van Rayan en die scoort. We blijven vooral op de helft van Be Fair spelen, verdedigers Pieter en Davey hoeven niet verder terug dan de middellijn. Jorik neemt een corner en Siep kan met een mooie kopbal het vierde doelpunt scoren. Alphia gaat vervolgens weer flink in de aanval en de keeper van Be Fair moet hard werken vandaag. Als de bal dan toch eens op de helft van Alphia komt, kan Be Fair een corner nemen. Quinten kan de bal vangen en schiet hem meteen het veld in. Jessy neemt de bal aan, loopt langs verdediging Be Fair en scoort het vijfde doelpunt. Even daarna neemt Jorik een corner, Siep krijgt de bal voor zijn voet en probeert te scoren. De keeper van Be Fair staat echter op de juiste plek om de bal tegen te houden. De bal kaatst weg, deze komt voor de voeten van Jessy, die het zesde doelpunt weet te scoren.

In de tweede helft is het ook al weer snel raak, Sean scoort na een voorzet van Siep. Be Fair komt nu wel wat vaker op de helft van Alphia. Maar verdedigers Zoubier, Pieter en Davey hebben alles onder controle. Alphia weet weer snel door de linies van Be Fair te breken en Siep scoort het achtste doelpunt. Siep krijgt vlak daarna weer de bal, hij schiet deze naar Rayan, Rayan passt naar Sean en Sean scoort het negende doelpunt. Tegen het einde van de wedstrijd gooit Rayan de bal in. Jessy neemt hem aan, maar komt niet langs de verdediging van Be Fair. Sean krijgt de bal en geeft hem een tikje. Tot eenieders verbazing pakt de keeper de bal niet op en deze rolt rustig het doel in. Daarmee is het tiende doelpunt gemaakt.

Mannen, weer puike prestatie met een mooie 0-10 uitslag. Zeker als je beseft hoe glad het veld was. Volgende week is het erop of eronder tegen Olympia. Gelukkig is Jesper er dan ook weer en spelen we op volle sterkte.