Mannen, 3, 4e klasse 04

9 december 2017 14:30

Scheidsrechter

P van Zelst

De laatste wedstrijd voor de winterstop was tegen de nummer 4 van de competitie Sportlust 4. Alphia kwam al snel op een 1-0 voorsprong, (weer) dankzij  een solo van Willian. Verder werd er niet erg goed gevoetbald door het team uit Alphen. Alphia had weinig grip op de wedstrijd en wist er opbouwend niet goed uit te komen. Het lukte Alphia niet om in balbezit te blijven. Daarnaast had Alphia niet direct een antwoord op de doorschuivende verdediger van Sportlust. Die a la Frenkie de Jong het middenveld inschoof.

Voor de rust wist Alphia de voorsprong alweer weg te geven. De “nummer 10” van Sportlust wist voor zichzelf net genoeg ruimte te creëren om de bal van buiten de 16 over de keeper in de verre hoek te mikken. Sportlust maakte 1-2 door een kleine blunder van Martijn. Die een schot niet goed verwerkte omdat hij helemaal vast stond in het veld, waardoor de bal zo voor de voeten van een aanvaller van Sportlust belandde en de bal voor het intikken had.

In de rust viel weer het nodige gescheld en getier. Ja, het loopt dit seizoen allemaal wat minder… Tomas probeerde iedereen nog positief toe te spreken. Of dat voor de rest van het team werkte weten we niet maar Tomas zelf deed het wel goed. In de 2
e helft zorgde hij voor de gelijkmaker. Nadat Sportlust een corner van Alphia had weggewerkt kwam de bal voor Tomas zijn voeten. Die twijfelde niet en haalde genadeloos uit. Een pegel in de kruising: 2-2! Alphia probeerde nog de winnende te forceren en kreeg nog o.a. een kans via Glen, maar het mocht niet baten. De punten werden verdeeld. Daar konden beide clubs wel mee leven.

De 2
e
helft van Alphia was al een stuk beter dan de eerste helft. Veel strijd en passie! Het voetbal kan nog een stuk beter maar dat komt vanzelf wel weer. Elk team heeft wel is een dipje.

Na de winsterstop weer nieuwe ronde en nieuwe kansen! Net als bij de kerstbazaar 23 december om 14:00 bij Alphia. Koop een lootje en win bizar mooie prijzen!