40'
57'

Groep 3 04

16 december 2017 10:15

Het had gevroren en de voetpaden bij de clubs leken meer op schaatspaden. Desondanks  moest de JO15-1 aantreden voor de tweede bekerronde tegen WDS uit Driebruggen. Een team dat overtuigend eerste was geworden in de competitie met 55 goals voor en slechts 6 tegen. Een geduchte tegenstander denk je vooraf, daar de Alphianen veel wisselvalligheid laten zien de eerste seizoenshelft. De echte wil om te winnen ontbreekt bij enkele spelers, terwijl in dit soort wedstrijden de vonken er vanaf zouden moeten spatten. Er alles aan gedaan zou moeten worden om de overwinningen over de streep te trekken. Tegen de mindere goden in de competitie lukt ons dat dan nog wel, maar als we gelijkwaardige tegenstanders krijgen trekken we voorlopig aan het kortste eind.

Vandaag een nieuwe kans en de mogelijkheid om ook in 2018 nog door te bekeren. Alphia begon fris aan de wedstrijd en was duidelijk de bovenliggende partij. Mitchel sleurde lekker in de spits en was lastig te verdedigen door de WDS spelers. De beste kans was voor Twan die op de lat kopte in de 12e minuut. In de 23e minuut werden de oranjehemden wel beloond en kwam er de terechte 0-1 op het scorebord. Twan kwam door op links en zijn voorzet werd door Patrick beheerst afgerond. Tot de rust kwamen we niet meer tot scoren, al waren de kansen er zeker. Aan de andere kant was het Luca die 1 op 1 goed redding bood.

Voor een ploeg die zo stijf bovenaan stond in een andere poule viel de tegenstand van WDS een beetje tegen. Ze hadden een solide verdediging met grote spelers en een keeper van bijna 2 meter, maar voor de rest viel het wel mee. Na rust brachten ze wel een andere spits in die uiteindelijk in de 2e helft het verschil maakte. Waar de defensie van WDS de 2e helft stand hield met gebruik van alle middelen, waaronder een duidelijke overtreding op Twan die zeker een penalty had verdiend. Alleen de man in het geel was de enige die er niets in zag. Al was er wel daarna een blessurebehandeling vn 3 minuten voor nodig om Twan weer op te lappen. Het werd zelfs geen vrije trap. En zo zul je altijd zien dat waar Alphia de wedstrijd domineerde 2 verdedigende foutjes van het Alphiaanse centrum in 2 counters ons op een onterechte achterstand zette, 2-1. Of moet je zeggen dat het de kwaliteit was van de spits van WDS. In ieder geval dit mag niet gebeuren en helaas gebeurt dat te vaak deze eerste competitiehelft. Een alles of niets slotoffensief mocht niet baten.

En als 5 minuten voor tijd de scheids dan ook nog eens aangeeft dat de laatste minuut gestart is, dan weet je dat de man in geel er alles aan gelegen is de overwinning in Driebruggen te houden. Al met al een zuur afscheid van het bekeravontuur, waar zeker meer in had gezeten.

Ik hoop dat de Alphianen geleerd hebben van deze wedstrijd en van de eerste competitiehelft, zodat we na de winterstop een gemotiveerder en scherper Alphia zullen zien.