ARC 8

Mannen, 3, 4e klasse 04

17 maart 2018 14:30

P van Zelst

Op een koude dag in Maart met een gevoelstemperatuur van -9 stond de derby van Alphen aan den Rijn weer op het programma. Inmiddels is de wedstrijd Alphia 3 tegen ARC 8 al drie keer gespeeld dit seizoen. Eenmaal winst voor Alphia in de competitie en tweemaal winst voor ARC in de oefenduels. Gaat ARC, de ploeg in vorm, nu ook punten pakken in de competitie of weet Alphia de punten weer te pakken nu het om het "echie" gaat?

Alphia begon redelijk en kreeg goede kansen. Onder andere via Dennis die een te slappe terugspeelbal van ARC op de keeper onderschepte. Dennis besloot een voorzet te geven op Jeroen maar had misschien zelf wel moeten schieten. De beste kansen waren voor ARC, die het eerste helft het betere van het spel had. Zij wisten al snel twee kansen te verzilveren, 0-2 voor ARC. Via Glen deed Alphia wat terug. Op aangeven van Niels wist Glen met een subtiel lobje (voorzet?) de keeper te verschalken. Niet lang daarna wist ARC de marge weer naar 2 te brengen met een afstandsschot. Alphia liet de kaas van zijn brood eten en speelde niet best. Het mannenvoetbal waar Alphia 3 bekend om staat werd nog niet vertoond op sportpark de Bijlen

Het was niet de eerste keer dit seizoen dat Alphia de schade in de 2e helft moest herstellen. Vaak lukte dit ook nog. Alphia ging er meteen vol in, kwam meer in de duels (het mannenvoetbal) en wist na een aantal minuten al de aansluitingstreffer te maken. Op aangeven van Jeroen, die op prachtige wijze met zijn hoofd de voorzet van Peter verlengde, prikte Glen zijn 2e van de wedstrijd in het doel. De gelijkmaker kwam ook dankzij de samenwerking van het duo Glen en Jeroen. Glen nam een corner en wist de bal bij Jeroen te krijgen. Die van korte afstand de bal onhoudbaar binnen ramde. ARC was het helemaal kwijt en leek overdonderd te zijn door de manier waarop Alphia de kleedkamer uitkwam. De oranjehemden waren heer en meester de tweede helft.

Vanuit het niets leek ARC zich weer te herpakken. Voor de tweede keer deze wedstrijd namen zij de voorsprong. Achterin bij Alphia keken de verdedigers elkaar aan toen de bal tussen hun inviel. De aanvaller van ARC twijfelde niet en scoorde in de verre hoek.

Maar Alphia gaf niet op, zij lieten de moed niet zakken! Het duurde even, maar zo een 10 minuten voor tijd maakte Alphia de gelijkmaker. Bassie gaf voor vanaf de linkerflank en Jeroen wist nog een goal mee te pikken in de kluts. Vlak voor tijd pakte Alphia zelfs (voor de eerste keer deze wedstrijd) de voorsprong. Glen werd weggestuurd door Tomas. De keeper van ARC kwam tot ieders verbazing al uit zijn doel. Dat zag Glen ook en die schoot eenvoudig van een meter of 20 binnen. Dit werd uitbundig door Alphia gevierd bij de cornervlag. Eindstand 5-4. Alphia wist de punten EN de kratten bier weer binnen te slepen.