Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort als de tegenstander

2 - 3

Alphia 3

Mannen, 3, 4e klasse 04

24 maart 2018 14:30

Afgelopen zaterdag moesten de mannen van Alphia 3 naar Noorden. Op een zonnige zaterdagmiddag op sportpark de Koet mochten ze op het hoofdveld aantreden tegen NSV 3. De club was vrij sfeerloos. Op de vereniging waren meer Alphianen aanwezig dan mensen van NSV. Maar dat maakte voor de wedstrijd weinig uit. Voor de neutrale toeschouwer was het een leuke wedstrijd om te zien. De wedstrijd bestond uit veel duels en kansen over en weer. De teams waren erg aan elkaar gewaagd.
NSV wist de score te openen. De rechtsbuiten zorgde met een afgemeten voorzet voor een niet te missen kop-kans voor de spits. Dat deed de spits ook niet. Dankzij Niels maakte Alphia in de eerste helft nog gelijk. De keeper van NSV kon een bal niet klemmen en Niels was er als de kippen bij om de bal van dichtbij binnen te tikken. Voor de rust kwam Alphia zelfs nog op voorsprong. Niels gaf voor vanaf de linkerflank en Dennis wist op fantastische wijze vanaf een meter op 14 de bal in de hoek van het doel te koppen. Dennis anticipeerde goed op de bal ,verraste de stilstaande verdedigers, en raakte de bal perfect op zijn hoofd, 1-2!
Na de rust werd Alphia sterker maar ze verzuimde om de kansen af te maken. Totdat Emiel Kool met een afstandsschot in de verre hoek de marge wist te vergroten naar 2. Dit bleek later ook nodig want NSV kreeg nog een penalty aan het einde van de wedstrijd. Waardoor het voor Alphia de laatste minuten billenknijpen was aangezien NSV alles of niets ging spelen. Maar zoals zo vaak dit seizoen wist Alphia weer met een doelpunt verschil te winnen! Eindstand 2-3.