1 - 8

Alphia 3

Mannen, 3, 4e klasse 04

21 april 2018 12:00

Volgens de statistieken van Jelle Aartman spelen we altijd in de brandende zon op het kunstgras en hebben we daar nog nooit gewonnen. Vandaag speelde we inderdaad op het kunstgras met een gevoelstemperatuur van zo een 45 graden. Maar we begonnen goed en we hadden meteen het idee de wedstrijd onder controle te hebben. Dit resulteerde ook in een 0-1 voorsprong door een goal van Jeroen van Munsteren (die naam zullen we nog een paar keer horen). Siveo wist in de veertigste minuut de schade te herstellen met een counter, 1-1. Alphia wist nog voor de rust weer op voorsprong te komen, met 1-3. Het begon allemaal met een fantastische vrije trap van Matthijs die geen medespeler wist te bereiken. Vervolgens leverde de verdediger van Siveo de bal bij Jeroen in, die met een halve karate trap de bal over de keeper heen werkte. De 1-3 kwam van Emiel Kool (Goal) die de bal rustig in de verre hoek plaatste op aangeven van Jeroen van Munsteren.

Meteen na de rust kwam Willian na een steekbal van Jeroen 1-op-1 met de keeper en werkte vervolgens keurig af. Op aangeven van Bassie wist Jeroen alweer te scoren, waarmee hij de stand op 1-5 zette. Toen bedacht Niels dat hij ook wilde scoren. Dus eiste hij eerst een corner op, om de bal vervolgens in 1x in het doel te werken en een paar minuten later deed hij dit ook met een vrije trap. Jeroen die inmiddels als laatste man fungeerde bepaalde de eindstand op 1-8. Door zelf van achteruit een actie op te zetten en vervolgens op aangeven van Willian het bal keihard in het doel ramde.