44'
70'

3e klasse 02

10 februari 2018 13:00

Op een voor de JO15-1 ongewoon tijdstip 13.00 uur traden de mannen aan in Zoeterwoude, of is het inmiddels Leiden, voor de eerste competitiewedstrijd van de voorjaarscompetitie. De jongens zijn gebrand om hier goed te presteren. Met een volle ziekenboeg, Fee, Glenn, Mitchel, Patryk en Joey, was Mathijs bereid gevonden de 11 te completeren. Aanvoerder Diego koos strategisch de eerste helft te spelen met de wind in de rug. En zo schoten de Alphianen uit de de startblokken. Binnen een minuut was het al raak, Martijn brak door op links en gaf voor op Tommy, die zijn eerste van de middag binnentikte. Alphia bleef verder op de aanval spelen en kreeg ook kansen genoeg. Na 19 minuten was het eindelijk weer eens raak, wederom gaf Martijn voor en dit keer kon Patrick afronden, 0-2. Alphia bleef voetballen en dit keer was het Patrick die een bal teruglegde op Brett, die de bal binnenschoot, 0-3. Echt in de dying seconds van de eerste helft stuurde Twan Martijn diep. Martijn behield de rust en schoof de bal langs de keeper binnen in de korte hoek,0-4. Zo gingen we comfortabel de rust in. Er werd nog even gewaarschuwd voor de tegenwind, die we in de tweede helft vol tegen hadden, maar ook gewezen op de mogelijkheden die voetballen met tegenwind biedt. De Alphianen hadden echter totaal geen moeite met de wind en wederom in de eerste minuut was het alweer raak. Volgens Henrie scoorde Tommy een echte Dirk Kuyt-goal. Tommy liep door op een onmogelijke bal, maar door een fout van de tegenstander kreeg hij de bal alsnog mee en tikte hij de 0-5 binnen. 3 minuten later was het alweer raak, Patrick verlengde een bal van links van Martijn tot bij Brett die de 0-6 binnenschoot. 5 minuten later weer een aanval over links, Twan gaf voor op Tommy en dat betekende 0-7. Meerburg kwam er amper nog uit, dit kwam ook door het goede verdedigen van onze achterhoede. Alphia kreeg nog legio mogelijkheden, maar het oog voor de beter vrijstaande medespeler ontbrak in deze fase, waardoor doelpunten uitbleven omdat iedereen voor eigen geluk ging. Als we dat er nog uit kunnen halen, kunnen de komende tegenstanders hun borst nat maken. Wederom in de dying seconds was het Tommy, die zijn 2e Dirk Kuyt-goal scoorde en zo de verdiende 0-8 op het scorebord zette. Met 3 punten in de voetbaltas reisden we tevreden terug naar Alphen. RCL bleek nog meer gescoord te hebben, waardoor we na 1 wedstrijd de tweede plaats bekleden. Volgende week wacht Voorschoten thuis, die hun eerste wedstrijd hebben verloren van Koudekerk.