3e klasse 02

17 februari 2018 10:00

Scheidsrechter

B. de Groot

Vandaag de eerste thuiswedstrijd in de nieuwe competitie tegen Voorschoten. Alphia had vorige week vertrouwen getankt met een 8-klapper tegen Meerburg en was gebrand op een goede voortzetting tegen Voorschoten. Zonder de zieke Glenn, geblesseerde Fee en Joey traden we met 12 man aan. De wedstrijd ging in de eerste minuten gelijk op, maar na een paar minuten bleek wel dat Alphia de betere ploeg was. Er werden kansen gecreërd, alleen de afronding was er nog niet. We moesten tot de 16e minuut wachten toen een vrije trap door Sinan in het midden bij Martijn belandde, die de bal door de benen van de keeper tikte, panna-goal en zodoende Alphia op een verdiende voorsprong zette. Het was dezelfde Martijn die met een mooie krulbal Tommy diep stuurde. Tommy faalde niet oog in oog met de Voorschoten-keeper en zo was de ruststand bereikt, 2-0. Net voor rust werd Patrick nog even hard tegen zijn enkel getrapt, waardoor hij na de rust op de bank plaats nam.

Na rust bleek toch het klasseverschil, want Alphia kreeg kans op kans. Het was Timo die na 8 minuten raak kopte uit een corner van Brett. Vijf minuten later was Martijn weer los op links en zijn voorzet werd ingetikt door Tommy, 4-0.  Daarna was het de beurt aan Brett die op terugleggen van Timo de bal achter de keeper schoot, 5-0.

Het enige smetje op de wedstrijd was het tegendoelpunt, een slecht genomen achterbal belandde bij een speler van Voorschoten die daarna de 5-1 binnenschoot.  Maar nog geen minuut later was Alphia alweer succesvol. Tommy schoot van rechts op doel en Brett tikte de bal bij de tweede paal in, 6-1.  Jammer was het dat keeper Luca met een blessure aan het bovenbeen het veld moest verlaten. Patrick nam zijn plaats onder de lat in voor het laatste suk van de wedstrijd.

Toen was het wederom Martijn, die vandaag echt op dreef was, die weer de achterlijn haalde en zijn voorzet werd door Tommy ingetikt, 7-1. Het slotstuk kwam van Mitchel, die de bal uit een prima pass door het midden meekreeg en daarna de Voorschoten-keeper voor de achtste en laatste maal liet vissen, 8-1.

Na 2 speelronden begint zich al een kopgroepje af te tekenen die allen makkelijk het net weten te vinden. RCL voert dit groepje aan met al 19 treffers, gevolgd door Alphia met 16 treffers en Koudekerk met 14 treffers. Het zou niet leuk zijn als deze competitie straks op doelgemiddelde zou worden beslist. Maar dat is wel erg ver vooruit kijken, voorlopig bekijken we alles van wedstrijd tot wedstrijd. Nu we net zo lekker op gang zijn gekomen, hebben we meteen weer 2 weken rust vanwege de krokusvakantie, daarna op 10 maart om 8.30 treden we aan tegen onze buren van Alphense Boys. Die hebben we eerder al in een toernooitje getroffen in Spijkenisse. Het zou maar zo kunnen dat die zaterdag 10 maart met knikkende knieën het veld betreden!